Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΕΚ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥΣ

 

(Τα ενημερωτικά δεν αποτελούν επίσημα κείμενα του ΣΕΚ, αλλά προσωπική επικοινωνία του γράφοντος. Αφού ενημερωθεί η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΣΕΚ, θα υπάρξουν, επίσημες ανακοινώσεις) .
 
Τα μέλη του ΣΕΚ (Ακης Κατσουλας Γ.Γ.) και (Θοδωρής Μαλάγαρης μέλος της Ε.Ε. του ΣΕΚ) συναντήσαμε τον Υφυπουργό Παιδείας (μας κάλεσε) , στελέχη του Υπουργείου, τον Πρόεδρο του Ι.Ε.Π σχετικά , με το νέο λύκειο.
Επί μακρύ χρόνο θέσαμε, τις προτάσεις του συλλόγου.
1ο. Για τις αναθέσεις
Απόδοση των μαθημάτων Α΄ ανάθεσης καθενός από τους κλάδους ΠΕ 9, ΠΕ 10, ΠΕ 13, σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους της ίδιας ομάδας, ως δεύτερη ανάθεση. Πρόκειται για κλάδους των κοινωνικών επιστημών και η λύση αυτή διευκολύνει τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς να συμπληρώνουν το ωράριο τους, χωρίς να παρουσιάζεται πρόβλημα και ανάγκη πρόσληψης άλλου εκπαιδευτικού.
Συμπερίληψη των εκπαιδευτικών ΠΕ10 στις ειδικότητες που διδάσκουν με Α΄ ανάθεση τα μαθήματα Ιστορία και Τοπική Ιστορία (μέχρι σήμερα παραδόξως δεν προβλέπεται ούτε Β΄ ανάθεση), Οικιακή Οικονομία, Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Βιωματική δράση «Σχολική και Κοινωνική Ζωή», .

2ο. Για τα μαθήματα
Διατήρηση του μαθήματος της Κοινωνιολογίας ως γενικής παιδείας, αλλά και υποχρεωτικά εξεταζόμενου για εισαγωγή στα Πανεπιστημιακά Τμήματα κοινωνικών, νομικών και παιδαγωγικών επιστημών.
Εισαγωγή μαθήματος «κοινωνιολογία της εργασίας-εργασιακές σχέσεις» στο Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο (υπάρχει έτοιμο βιβλίο που διδασκόταν στα ΕΠΑΛ- Σας το διαβιβάζουμε ως συνημμένο). Στις σημερινές συνθήκες, υπάρχει απόλυτη αναγκαιότητα, ο μαθητής να έχει γνώσεις τόσο της εργασίας, των συνθηκών και της ένταξης του στην αγορά εργασίας
Λάβαμε την διαβεβαίωση, ότι οι κοινωνιολόγοι, ως ειδικότητα παραμένουν στο λύκειο και μάλιστα με κατοχύρωση της οργανικότητας. Ως προς τα αναλυτικά και ωρολόγια που δημοσιεύονται αυτά δεν αποτυπώνουν, την ακριβή πραγματικότητα. Λάβαμε την διαβεβαίωση ότι η κοινωνιολογία θα αναφέρεται ισότιμα μαζί με τα αντικείμενα του δικαίου και της οικονομίας. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την Τετάρτη το μεσημέρι και θα τεθεί σε διαβούλευση για είκοσι μέρες.
 
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου