Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ο.Ι.Ε.Λ.Ε: ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ-ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



 Η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται πως ανησυχεί  ιδιαίτερα για την οικονομική «επιβίωση» ορισμένων κοινωνικών ομάδων  στην περίοδο της κρίσης. Και φυσικά στις «εκλεκτές» κοινωνικές ομάδες δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε οι μισθωτοί, ούτε οι συνταξιούχοι, ούτε οι άνεργοι. Σε έγγραφο προθέσεων (συν 1) της ελληνικής κυβέρνησης προς την Τρόικα, το οποίο η ΟΙΕΛΕ δίνει σήμερα στη δημοσιότητα αποκαλύπτεται  ότι οι κοινωνικές ομάδες που πρέπει να πριμοδοτηθούν με εκατοντάδες εκατομμύρια  ευρώ είναι οι... εφοπλιστές και οι σχολάρχες. Και μάλιστα μέσω ψευδο-εγκυκλίων  με τις οποίες παραβιάζονται κατάφορα το Σύνταγμα και η εργατική νομοθεσία. Ειδικά για την εκπαίδευση πρόθεση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με το έγγραφο, είναι να θεσμοθετηθούν η άρση της κρατικής εποπτείας από τα σχολεία,  οι ανεξέλεγκτες ομαδικές απολύσεις  και η δραματική συρρίκνωση των αποζημιώσεων. Η πρόθεση αυτή που εκφράστηκε μέσω της έκδοσης της κατάπτυστης εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου, είναι ένα ακόμη δώρο πολλών εκατομμυρίων ευρώ στους σχολάρχες, μετά από την κατά 35% μείωση των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (κέρδος για τους ιδιοκτήτες 30 εκατομμυρία ευρώ ετησίως), την ουσιαστική κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού (κέρδος 10 εκατομμυρία ευρώ ετησίως για τους σχολάρχες) και την εφαρμογή της αύξησης του ωραρίου (κέρδος 14 εκατομμύρια ευρώ για σχολάρχες).
   Για την πρωτοφανή και προκλητική  προικοδότηση εφοπλιστών και σχολαρχών  από την  Κυβέρνηση η ΓΣΕΕ εξέδωσε σήμερα δελτίου τύπου (συν 2) στο οποίο στηλιτεύεται η καταπάτηση του Συντάγματος  και των νόμων, ώστε να εξυπηρετηθούν, ακραία επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος των μονίμων θυμάτων της δραματικά άνισης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, δηλ. των εργαζόμενων. Η ΟΙΕΛΕ, τέλος, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Παιδείας (συν3)  με την οποία τον προειδοποιεί ότι με την πολιτική που ασκεί κινδυνεύει να περάσει στη ιστορία ως ο Υπουργός εκχώρησης της δημόσιας  εκπαίδευσης  σε φίλα προσκείμενους  επιχειρηματικούς κύκλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου