Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π (ΠΡΩΗΝ Υ.Σ.Ε.Ε.Π) ΣΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ


β. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων συγκροτείται στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, (ΚΥΣΕΕΠ) το οποίο αποτελείται: α) από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής ως Πρόεδρο, β) από τον Πρόεδρο του ΚΥΣΠΕ ή άλλον Δ/ντή Εκπ/σης κατά προτίμηση με σπουδές ή εμπειρία στην Ειδική Αγωγή, γ) από τον πρόεδρο του ΚΥΣΔΕ ή άλλο Δ/ντή Εκπ/σης κατά προτίμηση με σπουδές ή εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και δ) από δύο αιρετά μέλη του ΕΕΠ αναπληρούμενα από τα αναπληρωματικά αιρετά μέλη ΕΕΠ. Εισηγητής ορίζεται ο πρόεδρος ή ο νόμιμος αναπληρωτής του που αυτός ορίζει και γραμματέας διοικητικός υπάλληλος ή αποσπασμένος εκπαιδευτικός της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής.
 

γ. Για τους μόνιμους διορισμούς ΕΕΠ και ΕΒΠ καθώς και για την επιλογή Προϊσταμένων με θητεία των ΚΕΔΔΥ, το ΚΥΣΕΕΠ συνεδριάζει υπό την προεδρία του προέδρου του ΚΥΣΕΕΠ με τον αναπληρωτή του, τη συμμετοχή ενός σχολικού συμβούλου ΕΑΕ με τον αναπληρωτή του, ενός Δ/ντή Εκπ/σης κατά προτίμηση με σπουδές ή εμπειρία στην Ειδική Αγωγή με τον αναπληρωτή του και τα δύο αιρετά μέλη ΕΕΠ αναπληρούμενα από τα αναπληρωματικά αιρετά μέλη ΕΕΠ. Στην Υπουργική Απόφαση της προηγούμενης παραγράφου θα καθορίζονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις επιλογής Προϊσταμένων των ΚΕΔΔΥ με θητεία.
 

3. Στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής εφόσον κατά την τοποθέτησή του δεν διαθέτει το βαθμό Α’, που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 6 του Ν. 4024/2011 (Α’226), απονέμεται ο βαθμός αυτός, καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του ως Πρόεδρος του ΚΥΣΕΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου