Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Συνάντηση της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για ν/σ Γενικού/Τεχνικού Λυκείου - στελέχωση σχολείων με αναπληρωτές - μετατάξεις εκπ/κών κ.α




Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους Οδ. Κωνσταντινόπουλο, Χρ. Πρωτόπαπα, Δ. Καρύδη και τον τομεάρχη Παιδείας του κόμματος, Δ. Νικηφόρο, είχαν σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ο Υφυπουργός Σ. Κεδίκογλου, και μέλη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προσχέδια Νόμου για το Γενικό και το Τεχνικό Λύκειο και η προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 
Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ πληροφορήθηκαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι προωθούνται όλες οι αναγκαίες αποφάσεις, τόσο ως προς τη στελέχωση των σχολείων, όσο και ως προς το θέμα των βιβλίων, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. Ζήτησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις εθελούσιες μετατάξεις από τη Β’ βάθμια στην Α’ βάθμια Εκπαίδευση και να προχωρήσει η πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού των αναπληρωτών καθηγητών.

Επιπλέον, τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν προτάσεις για την αναγκαιότητα χορήγησης (από τη Δημόσια Εκπαίδευση) κρατικών πιστοποιητικών επάρκειας για την ξένη γλώσσα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Την πρόταση απεδέχθη ο υπουργός.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου