Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ....Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013, ώρα 16:30...ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVOTEL




ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013, ώρα 16:30
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVOTEL

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτελεί πλέον κοινό τόπο ότι η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας θα έχει διάρκεια και δομικά χαρακτηριστικά, επηρεάζοντας συνολικά το κοινωνικό και το πολιτικό σύστημα. Οι ριζικές ανατροπές θεσμικών και κοινωνικών κατακτήσεων και οι δραστικές μεταβολές στις αντιλήψεις, στα πρότυπα και σε συνήθειες που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια βεβαιώνουν το λόγου το ασφαλές.

Η Ένωση για την Προστασία των Κοινωνικών Δικαιωμάτων παρακολούθησε το τελευταίο χρονικό διάστημα με προσοχή τις μεταβολές αυτές, επιχειρώντας την καταγραφή και  την αξιολόγηση των επιπτώσεών τους. Το χρονικό διάστημα που επιλέγει να παρέμβει δεν είναι ασφαλώς τυχαίο: Τα μέτρα της εφεδρείας, της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας στον δημόσιο τομέα, που τείνουν ολοένα και περισσότερο να επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, επιφέρουν ανατροπές στον τρόπο οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης ενώ παράλληλα θέτουν εν αμφιβόλω δικαιώματα και βεβαιότητες που κυριάρχησαν επί σειρά δεκαετιών.

Σκοπός της ημερίδας που οργανώνεται είναι να αναδειχθούν κρίσιμες πτυχές των μέτρων αυτών και των επιπτώσεών τους στο οικονομικό, κοινωνικό και, συνακόλουθα, πολιτικό επίπεδο. Ειδικότερα  η ημερίδα έχει  ως στόχο να διερευνήσει ποιοι λόγοι (δημοσίου συμφέροντος ενδεχομένως) επέβαλαν τα μέτρα αυτά, ποιοι στόχοι εξυπηρετούνται και πως επιτυγχάνονται, ποιες διαδικασίες επελέγησαν και πως διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα της αξιολόγησης, ποιό είναι σε τελική ανάλυση το δημόσιο όφελος.

Ειδικευμένοι νομικοί και διοικητικοί επιστήμονες και οικονομολόγοι αναδεικνύουν τις επιμέρους όψεις του ζητήματος και επιχειρούν απαντήσεις στο ζωτικό ερώτημα περί της αναγκαιότητας και των συνεπειών των μέτρων αυτών. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων και των πολιτικών κομμάτων επιχειρούν εξάλλου, στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, την αξιολόγησή τους από τη δική τους σκοπιά. Τελικά, ο πολίτης καλείται, ενημερωμένος περισσότερο πλέον, να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τις ριζικές αυτές ανατροπές στο Δημόσιο. Η Ένωση για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων δηλώνει τη σταθερή επιθυμία της για πληρέστερη ενημέρωση του πολίτη και τη διαρκή ανάδειξη των ζητημάτων που έχουν μείζονα σημασία για την πραγμάτωση των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. 

ΗΜΕΡΙΔΑ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013, ώρα 16:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVOTEL, Αίθουσα «ΗΛΕΚΤΡΑ»
Μιχαήλ Βόδα 4-6, 14039 Αθήνα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ή ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;





16:00 - 16:30 Προσέλευση

16:30 - 16:35 Χαιρετισμός Άρτεμις Αναγνώστου – Δεδούλη, Δρ. Νομικής, Πρόεδρος Ε.Π.ΚΟ.ΔΙ.


ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Συντονιστής: Φίλιππας Νικόλαος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιά, Πρόεδρος και Επιστημονικός Δ/ντής του Κ.Ε.Π.Ε.

16:35 - 16:55 «Μετακίνηση και κινητικότητα, αναδιοργάνωση ή αποδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης;», Μακρυδημήτρης Αντώνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

16:55 - 17:15  «Τα συνταγματικά όρια της διαθεσιμότητας - κινητικότητας», Παπακωνσταντίνου Απόστολος, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, Δικηγόρος

17:15 - 17:35 «Οικονομικά αποτελέσματα της διαθεσιμότητας - κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων», Συριόπουλος Κωνσταντίνος, Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών – Πρόεδρος   του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων

17:35 - 18:00     Συζήτηση
18:00 - 18:15     Διάλειμμα

18:15  – 19:00                                           Στρογγυλό Τραπέζι

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑΤΑ

Συντονιστής: Φελέκης Νικόλαος, Δημοσιογράφος Εκδότης Ηλεκτρονικής Εφημερίδας matrix24.gr
Στασινοπούλου Όλγα, Αν. Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής, «Η  διαθεσιμότητα - κινητικότητα ως πολλαπλασιαστής κοινωνικών προβλημάτων»
Μπαλασόπουλος Θεμιστοκλής, Πρόεδρος Εκτελεστικής ΠΟΕ-ΟΤΑ
Κοτσιφάκης Θεμιστοκλής, Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΛΜΕ, «Οι επιπτώσεις της διαθεσιμότητας στην εκπαίδευση»

Εκπρόσωποι κομμάτων
19:00 – 19:30    Συζήτηση – Συμπεράσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου