Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ) ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΤΟ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Ε.Α.Ε.




Το Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, θα πρέπει,  μαζί με τις εντολές πρόσληψης εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, που θα αποστείλει στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης της χώρας τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, να φροντίσει να αποστείλει και εντολές πρόσληψης για το Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, καθόσον πάρα πολλά  ΚΕ.Δ.Δ.Υ στη χώρα δεν λειτουργούν λόγω  έλλειψης προσωπικού και πάρα πολλές Σ.Μ.Ε.Α.Ε είναι κενές ειδικοτήτων και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π).

Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει αποδεκτή η ίδια δικαιολογία του "οι πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού δυστυχώς  μας τελείωσαν" που ακούσαμε όταν ζητήσαμε ως Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π το πενιχρότατο μερίδιό μας απ αυτές.

Ελπίζουμε δηλαδή να μην ακούσουμε το ίδιο και για τις 3.500 πιστώσεις του ΕΣΠΑ, από τη στιγμή μάλιστα που ο αιρετός του Κ.Υ.Σ.Π.Ε  Δημήτρης Μπράτης σε ανακοίνωσή του σήμερα(-http://seepea-stella.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6804.html-) επισημαίνει πως η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής τον ενημέρωσε για 3.000 σύνολο προσλήψεων αναπληρωτών Ε.Α.Ε Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

 Απομένουν άρα 500 πιστώσεις ΕΣΠΑ προς διάθεση  στο Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π. Συν βεβαίως τις προσλήψεις(άγνωστος έως τώρα ο αριθμός) Ε.Ε.Π για τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ.

Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε πως η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί και το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει αυτό να το λάβει σοβαρά υπόψη.

Βασίλης Βούγιας
25/9/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου