Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού για θέματα Παιδείας Τάσου Κουράκη με το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ)


Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού για θέματα Παιδείας Τάσου Κουράκη με το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Παιδείας Τάσος Κουράκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με αντικείμενο την επικείμενη κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή αλλά και τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, Χρήστος Πιλάλης και συνεργάτες του επιτελείου.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΔΟΕ αναφορικά με την ολοκλήρωση της νομοτεχνικής προετοιμασίας του Πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και υπογράμμισε την πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν καθώς οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις είχαν ως συνέπεια την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του νομοθετικού έργου.
Σχετικά με την εγκύκλιο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών: η εγκύκλιος δεν περιλαμβάνει τις νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση Πολυνομοσχέδιο, διότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου οι διαδικασίες που αφορούν την υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, την επεξεργασία τους και την έκδοση των αποτελεσμάτων, προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η λειτουργία των σχολικών μονάδων το Σεπτέμβρη και να διασφαλιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία.
Αναφορικά με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε πως «προσπαθούμε, σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο, να εξασφαλίσουμε όλες τις αναγκαίες πιστώσεις για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία. Τόνισε, ακόμη, ότι δεν τίθεται κανένα θέμα απόλυσης των εκπαιδευτικών της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που επέστρεψαν στις θέσεις εργασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου