Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Δ.Ο.Ε.: Συμπαράσταση στο διωκόμενο συνάδελφο Σεραφείμ ΡίζοΑθήνα 27/01/2017
Προς
Τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Συμπαράσταση στο  διωκόμενο συνάδελφο Σεραφείμ Ρίζο
           
 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει τη στήριξή του στο συνάδελφο Σεραφείμ Ρίζο, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χανίων,  που  δικάζεται στις 31 Ιανουαρίου μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής, με την κατηγορία ότι «παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν μέλος της  τον Ιούνιο του 2012».
            Εκείνη την περίοδο, που υπήρχαν μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια, μέλη της  Χρυσής Αυγής οργάνωναν επιθέσεις στην πόλη των Χανίων προσπαθώντας  να  τρομοκρατήσουν  όποιον συμμετείχε σε αυτές.  Με τη μήνυση αυτή προσπαθεί να παρουσιαστεί αντί για θύτης ως «θύμα», σύμφωνα με την προσφιλή τακτική της.
            Είναι προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα στήνοντας μηνύσεις, και μάλιστα σε μια περίοδο που μέλη της με επικεφαλής τον  υπόδικο βουλευτή της Γιάννης Λαγό εισβάλλει σε σχολείο στο Πέραμα και επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς και γονείς για να μην υποδεχθούν  παιδιά προσφύγων ως μαθητές. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη του συναδέλφου μας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνεται από πλευράς τους  βιομηχανία διώξεων.
Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του συναδέλφου.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου