Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΜΕ ΤΗ Δ.Ο.Ε.

 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
τηλ.: 6972056448
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες ημέρα Παρασκευή στις 11.00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τη ΔΟΕ. Στην συνάντηση από πλευράς ΠΟΣΕΕΠΕΑ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κος Παπαευθυμίου Δημήτρης  και η Αντιπρόεδρος κα Γεωργακάκου Σοφία  και από την πλευρά της ΔΟΕ, ο Πρόεδρος  κος Κικινής Αθανάσιος και ο πρόεδρος του ΙΠΕΜ κος Λολίτσας Κωνσταντίνος.
Μέσα σε ένα ζεστό κλίμα παρουσιάστηκαν από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ τα προβλήματα του ΕΕΠ και ΕΒΠ, καθώς και οι προβληματισμοί για την υφιστάμενη κατάσταση στην Ειδική αλλά και στη Γενική εκπαίδευση.
Μέσα από την συζήτηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε πάρα πολλά σημεία όπως οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ,  η αύξηση των πιστώσεων για τις άμεσες ανάγκες των σχολείων, των ΚΕΔΔΥ και των ΕΔΕΑΥ, ο θεσμός της Παράλληλης στήριξης, η συμπερίληψη, η συνεκπαίδευση, η διεπιστημονική προσέγγιση των  ειδικών αναγκών των μαθητών, η παρουσία και συνεργασία των ειδικοτήτων ΕΕΠ και ΕΒΠ με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και της τάξης και αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ομοσπονδιών για την διαμόρφωση  στο βαθμό του δυνατού, ενιαίων θέσεων για την Ειδική  και τη Γενική εκπαίδευση.
Μεγάλη κατανόηση και συμφωνία υπήρξε στο θέμα της διατήρησης των συνδικαλιστικών μας οργάνων και υπηρεσιακών συμβουλίων, αναγνωρίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ΕΕΠ και ΕΒΠ και τον διακριτό του ρόλο στην εκπαίδευση.
Μέσα από την αναγνώριση ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου, αποφασίστηκε να είμαστε μαζί στους διεκδικητικούς  αγώνες. Επίσης συζητήθηκε σοβαρά η συνεργασία του ΙΠΕΜ , επιστημονικού φορέα της ΔΟΕ , με το ΙΜΕΓΕΕ, επιστημονικό φορέα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.
Ήδη το ΙΠΕΜ, σύμφωνα με την ενημέρωση του κου Λολίτσα, μόλις χθες κατέθεσε πρόταση για πρόγραμμα επιμόρφωσης το οποίο, σε επίπεδο υλοποίησης θα γίνει προσπάθεια να γίνει και από τους δύο επιστημονικούς φορείς. Την έναρξη αυτής της σημαντικής συνεργασίας, ο πρόεδρος της ΔΟΕ θα την επικαιροποιήσει με πρότασή του στο Δ.Σ. της ΔΟΕ.
Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τόσο τον πρόεδρο της ΔΟΕ όσο και τον πρόεδρο του ΙΠΕΜ για τη θετική τους στάση απέναντι στο ΕΕΠ και ΕΒΠ, για την επιθυμία τους για συνεργασία και για την ιδιαίτερη υποστήριξή τους  στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων, στο θέμα που είχε προκύψει με την αναγκαστική απόσπαση των αιρετών μας στην έδρα των συμβουλίων και την καταβολή των εξόδων μετακίνησης από δικούς τους πόρους.
Από την πλευρά της ΠΟΣΕΕΠΕΑ περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επόμενη συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου