Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ -Θεσσαλονίκης Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κ. και Δ. Μακεδονίας (ΣΕΕΠΕΑ) Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και κηδεμόνων Κ. ΜακεδονίαςΌλοι στη συγκέντρωση των ΕΛΜΕ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε., 
του ΣΕΕΠΕΑ Κ. και Δ. Μακεδονίας, και της Ομοσπονδίας Γονέων Κ. Μακεδονίας
στις 29/9, 1.00 μ.μ., Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης 
(δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12 μ. – 2.00 μ.μ. και 2.00 μ.μ. –  4.00 μ.μ.)

 Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών  Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές
 Καλύτερες και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές – συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, που ως και 16 χρόνια διασχίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, που κάθε χρόνο με τη βαλίτσα στο χέρι αγωνιούν για το αν, το πότε και το πού θα δουλέψουν, δεν πρέπει να το βάλουν κάτω! Μέσα από το σωματείο μας, την Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ, μαζί με όλους τους συναδέλφους μας, παλεύουμε για να φέρουμε στο προσκήνιο τις ανάγκες μας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!
Πέρυσι 4.000 συνάδελφοι αναπληρωτές έμειναν άνεργοι και φέτος το ίδιο θα συμβεί με κάποιους άλλους συναδέλφους μας. Το καλοκαίρι έζησαν την ανεργία, πολλοί δεν πήραν ούτε ταμείο ανεργίας. Καλούνται να εργαστούν με μισθούς πείνας, ακόμα και σε μέρη που η διαμονή κοστίζει υπέρογκα, χωρίς καμία στήριξη από το Κράτος. Έφτασαν στο σημείο συνάδελφοί μας, εν έτει 2017,  στην Σαντορίνη, στη Μύκονο και στη Ρόδο να κοιμούνται στην παραλία, στα αυτοκίνητά τους, γιατί αδυνατούσαν να βρουν ένα κατάλυμα ή να ανταπεξέλθουν στο κόστος της ενοικίασής του.
Στενάζουμε όλοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, κάτω από το βάρος της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής (φοροληστεία, ΕΝΦΙΑ, χαμηλοί μισθοί, διπλά έξοδα συντήρησης σπιτιού, ακριβές μετακινήσεις...)!
Οι αλλαγές στην εκπαίδευση (υποχρηματοδότηση, αδιοριστία, αναπλήρωση-ωρομισθία, συμπτύξεις-συγχωνεύσεις, μείωση στο ωρολόγιο πρόγραμμα, υποβάθμιση διδακτικών αντικειμένων, παραπέρα υποβάθμιση προσχολικής και ειδικής αγωγής, Λύκειο-φροντιστήριο κ.ά...) που οδηγούν σε ένα αναχρονιστικό και ταξικό σχολείο που λειτουργεί με όσους και όποιους εκπαιδευτικούς έχει, τσακίζει τους μαθητές μας, ιδιαίτερα τους μαθητές των λαϊκών στρωμάτων  και μας καταδικάζει στη μόνιμη αναπλήρωση και περιπλάνηση! 
Διεκδικούμε αταλάντευτα τα δικαιώματά μας! Είμαστε αισιόδοξοι και πεπεισμένοι ότι  μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, εμείς, οι οικογένειές μας και οι μαθητές μας διεκδικώντας αυτά που μας ανήκουν,  και να εργαστούμε σε καλύτερες συνθήκες ως πραγματικοί παιδαγωγοί και εργαζόμενοι με δικαιώματα και όχι ως γυρολόγοι!
Διεκδικούμε:
1. Να πραγματοποιηθούν τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί που είναι αναγκαίοι για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση.  2. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές 3. Δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας για όλους τους αναπληρωτές (και Ιούλιο-Αύγουστο). 4. Εξίσωση των αδειών (ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής) με τους μόνιμους συναδέλφους. 5. Έκδοση κάρτας με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση στα ΜΜΕ. 6. Δωρεάν σίτιση για όλους. 7. Επίδομα στέγασης και θέρμανσης. 8. Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 9. Καμία απόλυση αναπληρωτή-συμβασιούχου συναδέλφου. 10. Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες. 11. 15 μαθητές ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία, Α και Β Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου, ως 15 ανά κατεύθυνση και 10 ανά εργαστήριο. Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο. 12. Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία Ειδικά Σχολεία, Τμήματα Ένταξης και Τάξεις Υποδοχής. 13. Κάλυψη όλων των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη με ένα δάσκαλο/α ανά παιδί. 14. Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΟΛΑ τα κενά σε μία φάση ώστε να είναι στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου. Τοποθέτησή τους με διαφανή και αντικειμενική διαδικασία. Δυνατότητα αμοιβαίας μετάθεσης καθώς και δυνατότητα μετακίνησης για σοβαρούς λόγους υγείας. 15. Ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων. 16. Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε μήνα. 17. Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στην πρωινή ζώνη των σχολείων. Διορισμοί και προσλήψεις εκπαιδευτικών για την  κάλυψη όλων των αναγκών.
Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις των ΕΛΜΕ και των ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. στις 29 Σεπτεμβρίου 2017, στις 1.00 μ.μ., στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. για τη συμμετοχή των συναδέλφων κηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση (δίωρη στάση εργασίας 12 μ. – 2.00 μ.μ. και 2.00 μ.μ. –  4.00 μ.μ.). 
            
Τα Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου