Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

«Συνεδρίαση Ολομέλειας του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ΝΔ»...ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Συνεδρίαση Ολομέλειας του Τομέα Παιδείας, Έρευνας
και Θρησκευμάτων ΝΔ»
Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2017
Με αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας η συνεδρίαση του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατόπιν πρόσκλησης της Τομεάρχη, κυρίας Νίκης Κ. Κεραμέως, Βουλευτού Επικρατείας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι τρεις Αναπληρωτές Τομεάρχες, κ.κ. Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς, Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτής Αργολίδας και Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λάρισας.
Η κυρία Κεραμέως παρουσίασε τις νέες ομάδες εργασίας: Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Γονέων-Κηδεμόνων, Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων, που προστέθηκαν στις ήδη υπάρχουσες ομάδες εργασίας Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας-Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Έρευνας-Καινοτομίας, Ειδικής Αγωγής και Δια Βίου Μάθησης.
Ακολούθησε εκτενής συζήτηση, με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις επί της δημοσιοποιημένης πρότασης του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο και στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για την οποία εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις και προβληματισμοί. Κοινή παραδοχή ήταν ότι το προτεινόμενο σχέδιο είναι προβληματικό σε πολλές εκφάνσεις του, αποσπασματικό, πρόχειρο και εξαιρετικά δύσκολα υλοποιήσιμο. Διπλασιάζει τις πανελλαδικές εξετάσεις που υποτίθεται πως θα καταργούσε, ενώ επ' ουδενί δεν αναδεικνύει τον αυτόνομο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό ρόλο του Λυκείου.
Στη συνέχεια, τα μέλη εξέθεσαν τις δυσκολίες και ελλείψεις που αντιμετωπίζουν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Τους συμμετέχοντες, επίσης, απασχόλησαν οι εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας περί αντικατάστασης των σχολικών συμβούλων, έναν θεσμό που η Νέα Δημοκρατία έχει επανειλημμένως στηρίξει.
Η νέα σχολική - ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε με εμφανή διάθεση από τα μέλη του Τομέα για συνέχιση της εντατικής εργασίας, προαγωγή των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και άσκηση εποικοδομητικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου