Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΤΑΜΕΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2011 ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Εκδικάστηκε χθες Τρίτη 26-06-2018 σε β΄βαθμό στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας (ποινικό) η υπόθεση της βαθμολόγησης υποψήφιου Δ/ντή σχολείου στην προφορική συνέντευξη του 2011, ο οποίος θεώρησε ότι αδικήθηκε και προσέφυγε στα Ποινικά Δικαστήρια.
Το Εφετείο Λάρισας με ομόφωνη απόφαση των μελών του και εισήγηση αθωωτική του Εισαγγελέως Εφετών δικαίωσε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Π.Ε. Καρδίτσας για τις επιλογές Δ/ντών Σχολικών Μονάδων το 2011.
Στο Εφετείο Λάρισας παρέστησαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, μέλη της ΔΟΕ, αιρετοί του ΚΥΣΠΕ, της ΑΔΕΔΥ και Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι Δασκάλων και Ν/Γ που στάθηκαν στο πλευρό των μελών του Συμβουλίου, αλλά και πλήθος εκπαιδευτικών, οι οποίοι ξέσπασαν σε θερμά χειροκροτήματα με την αναφώνηση της αθωωτικής απόφασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η μοναδική μήνυση για το παραπάνω Συμβούλιο χωρίς καμιά ένσταση από τους 92 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής Δ/ντών Σχολικών Μονάδων 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου