Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Σύσκεψη για τη στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Ιλίου - Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας


Σύσκεψη για τη στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Ιλίου

Σε ιδιαιτέρως θετικό κλίμα και με σαφή διάθεση συντονισμού και συνεργατικότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη φορέων για τη στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Ιλίου, στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (ΕΚΑ), στο Ίλιον.
Προηγουμένως, η Υφυπουργός είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στους χώρους του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Ιλίου, καθώς και στο Ειδικό Γυμνάσιο και Ειδικό Λύκειο Ιλίου, συνοδεία του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Παναγιώτη Κασσιανού και του Αναπληρωτή Διοικητή του ΕΚΑ Αθανάσιου Μπαντή, ο οποίος τους υποδέχθηκε. Η Υφυπουργός συνομίλησε με τον διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Στην ευρεία σύσκεψη που ακολούθησε, συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν τις κτηριακές υποδομές, τη μετατροπή του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου σε Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ), καθώς και η χρήση νέων χώρων για τη λειτουργία των σχολείων.
Συμφωνήθηκαν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς συγκεκριμένες παρεμβάσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η παραχώρηση των σχετικών χώρων και να ξεκινήσουν οι μελέτες για την αναμόρφωση τους, ενώ θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την χρηματοδότηση του.
Επιπλέον, η κ. Τζούφη δήλωσε ότι «η περαιτέρω ανάπτυξη των εκπαιδευτικών δομών εντός του κτηρίου του ΕΚΑ αποτελεί μια μεταβατική κατάσταση μέχρι να δημιουργηθούν νέες κτηριακές δομές για τα σχολεία αυτά».

Η Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι η λειτουργία του σχολείου θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, μέχρι τη δημιουργία των απαραίτητων δομών και τη μετατροπή του σχολείου σε ΕΝΕΕΓΥΛ, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτές τις δομές», τα ΕΝΕΕΓΥΛ, «με στόχο να τις συνδυάσουμε με τη μαθητεία, προκειμένου να καταπολεμηθεί η περιθωριοποίηση της αναπηρίας και να υπάρξει η νευραλγικής σημασίας σύνδεση με την εργασία».
Εκπροσωπώντας το Υπουργείο Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία θα συμβάλλει αποφασιστικά στη όσο το δυνατόν πιο άμεση διεκπεραίωση του αιτήματος, από κοινού με το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.
Ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΕΚΑ Αθανάσιος Μπαντής επεσήμανε ότι ξεκινάει η υλοποίηση μιας «λύσης καθαρά προσωρινής, που πρέπει να έχει έναν ορίζοντα για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων που να αναλογούν στις ανάγκες των παιδιών».
Από πλευράς τους, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής Σπύρος Τζόκας, όσο και ο Δήμαρχος Ιλίου Νικόλαος Ζενέτος, δεσμεύθηκαν για την κρίσιμη αρωγή τους προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών/τριών.
Με ενεργό τρόπο στη συζήτηση συνέβαλαν επίσης ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Θωμάς Κλεισιώτης, ο διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας Αθανάσιος Αλεξόπουλος, η Διευθύντρια του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Ιλίου Αναστασία Κοτσαβασιλειάδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαρία Βασιλάκου, η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΑ Κωνσταντίνα Πετροπούλου και ο εκπρόσωπος των μαθητών Παναγιώτης Φουντουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου