Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΠΥΥΠ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠ.Ε.Π.Θ.   (ΣΥΠΥΥΠ)
ΕΔΡΑ: Λ. Κηφισίας  16,

Αμπελόκηποι- Αθήνα  115-26   
Τηλ.:  2131316384 ΦΑΞ: 210-3442203

                          Αθήνα  27/06/2018

                                  Προς:
                              -Μέλη μας


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Συναδέλφισσες-φοι,
Σας γνωστοποιούμε ότι ο Σύλλογός μας δημιούργησε δικό του λογαριασμό στο Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών. Η εθελοντική αιμοδοσία πρωτίστως δείχνει την κοινωνική μας ευαισθησία. Η αιμοδοσία είναι µια ευγενική πράξη, η οποία σώζει ζωές. Το αίμα δεν παράγεται, διότι είναι το µόνο συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού που δεν υποκαθίσταται από κανένα άλλο. Δεν αντικαθίσταται, παρά µόνο προσφέρεται. Είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα τιμής.
 Κάθε φορά που δίνουμε αίμα, μας δίνεται η ευκαιρία να σώσουμε έως και τρείς συνανθρώπους μας. Η αιμοδοσία δεν ωφελεί μόνο τους δέκτες του αίματος, αλλά προσφέρει πολλά ηθικά οφέλη και στον αιμοδότη. 
Η Εθελοντική αιμοδοσία είναι δείγμα αλτρουισμού, ανθρωπισμού και κοινωνικής προσφοράς και συνεισφοράς. Προσφορά ελπίδας, προσφορά ζωής.
Ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει στον συνάνθρωπό του κοµµάτι από την ίδια του τη ζωή. Μέσα σε μία κοινωνία και σε έναν κόσμο ο οποίος δυστυχώς στην εποχή µας έχει ξεχάσει αρχές, έχει ξεχάσει αξίες, έχει ξεχάσει πρότυπα, που πλέον δεν προβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης. Αντιθέτως, προβάλλονται ως πρότυπα άλλα πράγματα που δεν οδηγούν µπροστά, αλλά πίσω. Πρότυπα που αντί να οδηγούν τον άνθρωπο σε πνευματική και ηθική του ανέλιξη, τον σπρώχνουν και τον οδηγούν στην κατάπτωση.  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο εθελοντής αιμοδότης δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα παράδειγμα προσφοράς, ένα αληθινό πρότυπο, ένας φάρος ζωής.
Ο εθελοντής αιμοδότης εισπράττει ως αμοιβή του, το βλέµµα του ανθρώπου που βοήθησε. Αισθάνεται βαθιά ικανοποίηση ακόμα και όταν δεν τον γνωρίζει, γιατί κυρίως τότε η πράξη του έχει πραγματική αξία.
Για τους λόγους αυτούς ο Σύλλογός μας, διά της εφόρου του κ. Μαρινίδη (6944661613), προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, απέκτησε  τον πιστοποιημένο αριθμό μητρώου αιμοδοσίας (14439) στο όνομα του Συλλόγου (Σ.Υ.Π.Υ.Υ.Π.) και σας καλεί  να γίνετε εθελοντές αιμοδότες. Ο καθένας μας μπορεί να δώσει αίμα σε όποιο νοσοκομείο επιλέξει αναφέροντας τον παραπάνω αριθμό μητρώου και το όνομα του Συλλόγου μας.
Συνάδελφοι είναι μια ευκαιρία για τον Σύλλογό μας να προβάλλει κοινωνικό  έργο και παράλληλα να συμβάλλει στην επάρκεια αίματος για όλη την κοινωνία.

Ο αιμοδότης θα πρέπει:
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
-Να έχει πάρει ελαφρύ πρωινό, (πρωινή αιμοδοσία), ή μεσημεριανό και να έχουν περάσει 2-3 ώρες, (απογευματινή αιμοδοσία)
-Να είναι ξεκούραστος και να μην έχει ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ
-Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ τις προηγούμενες 24 ώρες
-Να είναι απολύτως υγιής
-Να μην ακολουθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή, (εξαιρούνται συγκεκριμένα σκευάσματα)
-Να έχει μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών από την προηγούμενη αιμοδοσία


   Για το Δ.Σ. του ΣΥΠΥΥΠ
                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   
               
                      ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΝΩΝΤΑΣ                                        ΠΕΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου