Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

"Η εγχείρηση πετυχαίνει, ο ασθενής όμως αποθνήσκει" - Το Υ.ΠΑΙ.Θ "πιάνει" τους στόχους εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού



«Οι περισσότεροι φορείς της Κεντρικής Διοίκησης κινήθηκαν χαμηλότερα από τους επιμέρους στόχους που έχουν τεθεί, ενώ αρνητικές αποκλίσεις εντοπίζονται σε περιπτώσεις τριών υπουργείων για μεμονωμένους, συγκυριακούς αλλά και λογιστικούς λόγους που δεν έχουν χαρακτηριστικά διατηρησιμότητας.»
Το παραπάνω ανακοινώθηκε από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με βάση τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2013. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι πραγματοποιήσεις, όπως προκύπτουν από τις δαπάνες και τη μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων, είναι χαμηλότερες συγκρινόμενες με το στόχο κατά 1,7 δισ. ευρώ ή κατά περίπου 7%.
Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός υπογράμμισε πως «η προσπάθεια για την εδραίωση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης συνεχίζεται…».
Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε πως καθιερώνεται η δημοσιοποίηση σε τριμηνιαία βάση των αποτελεσμάτων της παρακολούθησης επίτευξης των στόχων της εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, ώστε να διασφαλιστούν, σε ακόμα μία διάστασή τους, η έγκυρη πληροφόρηση και η διαφάνεια στην πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Οι πληρωμές κινούνται πιο κάτω από τους στόχους που έχουν τεθεί σε απόλυτα μεγέθη κατά 227,3 εκατ. ευρώ ή ποσοστό -7,8%. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη απόκλιση παρουσιάζεται στις δαπάνες για εισοδηματικές ενισχύσεις, στις δαπάνες για λοιπές παροχές λόγω σημαντικών καθυστερήσεων πληρωμών από τις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου, από τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων και στις δαπάνες εκτέλεσης του ΠΔΕ. Οι απλήρωτες υποχρεώσεις σε σχέση με την 31.12.2012 παρουσιάζονται μειωμένες κατά 13,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι μειωμένες κατά 32,3 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους υπόλοιπους τομείς: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου