Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

"Πετύχαμε μείωση του όγκου των υπηρεσιών και του διοικητικού μεγέθους των 16 Υπουργείων κατά 40% μέσο όρο" δήλωσε οΥπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης σε Ημερίδα του Σ.Ε.Β


Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης παρέστη στην ημερίδα διαβούλευσης για τη «Μεταρρύθμιση του Συστήματος Αδειοδότησης Έργων και Δραστηριοτήτων» που διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ.
 Ακολουθούν αποσπάσματα από την τοποθέτηση  του Υπουργού Δ.Μ.&Η.Δ.
"Σας αναφέρω, εν συντομία, την πρόοδο που σημειώθηκε σε άλλες μεταρρυθμιστικές  δράσεις του προγράμματος μας:
Η αξιολόγηση των δομών όλων των υπουργείων ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Έτσι ο διαρθρωτικός ανασχεδιασμός της κεντρικής διοίκησης έχει ολοκληρωθεί και η εφαρμογή του βρίσκεται σε εξέλιξη.
Έχει ήδη προχωρήσει η φάση της υλοποίησης των νέων οργανογραμμάτων. Πετύχαμε μείωση του όγκου των υπηρεσιών και του διοικητικού μεγέθους των 16 Υπουργείων και της Γενική Γραμματείας Ενημέρωσης κατά 40% μέσο όρο. Η ίδια η διοίκηση κατανέμει τις αναγκαίες θέσεις στα νέα οργανογράμματα, περιγράφει τα καθήκοντα κάθε θέσης. Ετοιμάζονται συγκεκριμένα περιγράμματα θέσεων και αποστολών των υπουργείων που περιγράφουν τη βασική αποστολή και τους επιχειρησιακούς τους στόχους.
Όλα αυτά αποτυπώνονται σε ένα λιτό προεδρικό διάταγμα. Δημιουργούμε ένα περιορισμένο και συνοπτικό κανονιστικό εύρος για να χαρίσουμε ευελιξία και προσαρμοστικότητα στη Διοίκηση διασφαλίζοντας τη σταθερή και συνεκτική της δράση.
Με αυτή τη μέθοδο θα γίνει και η αναγκαία ανακατανομή του προσωπικού στις νέες δομές όπως και ο ανασχεδιασμός των πολυδαίδαλων εσωτερικών διοικητικών διαδικασιών. Δράσεις  οι οποίες είναι υπό εξέλιξη. Η μεταρρύθμιση είναι διαρκής, κοπιώδης, συλλογική και σύνθετη προσπάθεια που απαιτεί χρόνο, προσήλωση στους στρατηγικούς στόχους της, άρτιο μακρόπνοο σχεδιασμό, εμπέδωση και ενεργό συμμετοχή όλης της Διοίκησης, της πολιτικής ηγεσίας και της κοινωνίας. Κυρίως όμως απαιτεί ένα συνολικό μεταρρυθμιστικό όραμα που υπό τις παρούσες συνθήκες φαντάζει δύσκολο."

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου