Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ανακαλεί Πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Καλαμάτας



    
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου με μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) του  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Καλαμάτας,  μας έγινε γνωστό το παρακάτω θέμα το οποίο και περιγράφει η ακόλουθη επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Καλαμάτας.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας –σχολείο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης_ φοιτούν μαθητές με πολλαπλές αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από 12 ετών και άνω. Σύμφωνα με το ν. 3699/2008 η φοίτηση διαρκεί 5 έτη υποχρεωτικά και δίνεται η δυνατότητα παράτασης μέχρι 3 έτη ακόμη. Για την παράταση φοίτησης σύμφωνα με το ν. 3699/2008, όπως εξειδικεύεται με την υπ. αριθμ. 64427/Γ6/7-6-2011 Υ.Α. αποφασίζει ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου.

Στις 12-6-2013 συνήλθε ο Σύλλογος Διδασκόντων με θέμα: «Έγκριση ή μη των αιτήσεων γονέων για παράταση φοίτησης». Στη συνεδρίαση παρέστη ο Προϊστάμενος Δ/νσης Δ/μιας Εκπ/σης ν. Μεσσηνίας ο οποίος μετέφερε αίτημα της Προϊσταμένης πολιτικής αρχής και δικό του να παραμείνουν στο σχολείο όλοι οι μαθητές.

Ο Σύλλογος λαμβάνοντας υπόψη του εκπαιδευτικά, κοινωνικά, ψυχολογικά κριτήρια καθώς και κριτήρια ασφάλειας των μαθητών, πρόληψη επικινδυνότητας στο σχολείο και της εύρυθμης λειτουργίας του μετά από εισήγηση που έγινε από το Διευθυντή του σχολείου για το κάθε παιδί ονομαστικά αποφάσισε την παράταση φοίτησης 10 μαθητών και τη μη παράταση φοίτησης 9 μαθητών.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υπήρξαν έντονες προφορικές πιέσεις από την Προϊστάμενη αρχή σε επίπεδο νομού και Περιφέρειας προκειμένου να μην εφαρμοστεί η παραπάνω απόφαση.

Σήμερα 25-6-2013 μας κοινοποιήθηκε εγγράφως απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου με την οποία δίνεται εντολή στο Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας για λόγους παιδαγωγικούς και εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών να ανακληθεί το Πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων της 12-6-2013 και να γίνει ρύθμιση για την παράταση φοίτησης των ενδιαφερομένων μαθητών. Βέβαια στο μεταξύ διάστημα έχουν εκδοθεί απολυτήρια, τα περισσότερα από τα οποία οι γονείς των μαθητών έχουν ήδη παραλάβει.,

Θεωρούμε ότι οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν ανοιχτή παρέμβαση στην απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, η οποία δικαιολογείται απολύτως από την εισήγηση του Διευθυντή του σχολείου, η οποία είναι συγκεκριμένη για κάθε εξεταζόμενη αίτηση, σύννομη και εξασφαλίζει την καλή λειτουργία του σχολείου.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μεσσηνίας να πάρει θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει και να στηρίξει το Σύλλογο Διδασκόντων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου