Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ & Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ



Συμεών Κεδίκογλου


Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:

Γεννήθηκε το 1973 και κατάγεται από την Ιστιαία Ευβοίας.

Επάγγελμα:

Είναι Ιατρός Δερματολόγος. Έχει εργαστεί χρόνια ως επιμελητής του ΕΣΥ στην πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός.

Σπουδές:

Σπούδασε ιατρική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Απέκτησε την ειδικότητα της δερματολογίας – αφροδισιολογίας στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο «Saint George’s Hospital» του Λονδίνου.
Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής Εύβοιας (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) στις εκλογές του 2009 και 2012.
Είναι εισηγητής στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Υγείας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ.
Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα ενημέρωσης και δωρεάν εξέτασης του πληθυσμού για θέματα υγείας.
Έχει διδάξει στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, στη Σιβιτανίδειο Σχολή και σε φοιτητές της ιατρικής.
Ήταν μέλος του τομέα προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Κοινωνική Ένταξη.



Κώστας Γκιουλέκας


Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 21 Δεκεμβρίου 1960.

Οικογενειακή Κατάσταση:

Είναι έγγαμος με την Συμβολαιογράφο Θεσσαλονίκης Έλενα Ζαφειρίου-Γκιούλεκα, από τις Σέρρες και έχουν έναν γιο.

Επάγγελμα:

Δικηγόρος-Δημοσιογράφος.

Σπουδές:

Πτυχίο Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ποινικού Δικαίου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίου Δικαίου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Υποψήφιος Διδακτορικής διατριβής στο Συνταγματικό Δίκαιο Πολιτική Ιστορία - Νομική Σχολή ΑΠΘ.

Ξένες γλώσσες:

Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη Πρώτος Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009.

Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Υποθέσεων.

Στις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000 εξελέγη δεύτερος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας υπήρξε μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Έχασε την βουλευτική έδρα του τον Οκτώβριο του 2000, μετά από ένσταση για κώλυμα που καταργήθηκε με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Ιδρυτικό μέλος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας. Είναι το τρίτο ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας της Ν.Δ. στη Βόρειο Ελλάδα από το 1974. Υπήρξε μέλος της οργανώσεως ΟΝΝΕΔ, της ΜΑΚΙ, της οργανώσεως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Είναι μέλος των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων ΕΚΟ Δικηγόρων και ΕΚΟ Πολιτιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε στην ΕΚΟ Πολιτιστικών Φορέων εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ., επόπτης Ν.Δ. Εκλογών 1981, ειδικός κομματικός αντιπρόσωπος εκλογών 1977-1981. Μέλος της Νομικής Υπηρεσίας σε εκλογικές περιόδους. Μέλος της Γραμματείας Ιδεολογικού της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης. Μέλος της ΟΚΕ (Ομάδα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου) ΜΜΕ και Τύπου. Υπήρξε Υπεύθυνος Τύπου Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης στις Εκλογές του 1993 και 1996.

Εργάσθηκε ως Ασκούμενος δικηγόρος, Δικηγόρος Παρά Πρωτοδίκαις, Δικηγόρος Παρ' Εφέταις. Ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο. Εγγεγραμμένος στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, Ειδικευμένος στο Ποινικό Δίκαιο και σε θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ- Θ), Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (International Federation of Journalists).

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος, εκφωνητής ειδήσεων και Υπεύθυνος Ενημερωτικών Εκπομπών και Ντοκυμανταίρ εθνικού και ιστορικού περιεχομένου στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100. Ήταν υπεύθυνος της πρώτης τηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο "ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ" στην ελεύθερη-μη κρατική τηλεόραση, που παρουσιαζόταν από το 1991 έως τον Φεβρουάριο του 2000. Από το 2000 έως το 2004 συνέχισε την εκπομπή με τίτλο "Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ". Διετέλεσε Διευθυντής Ενημέρωσης και Προγράμματος της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης «TV 100», Εργάσθηκε στις εφημερίδες «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ», «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς "Ρ/Σ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ", "FM 100", "Α 103" κ.α. Επιμελήθηκε και παρουσίαζε την εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή «Μια ημέρα με μια προσωπικότητα» στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA CHANNEL. Συνεργάσθηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό NEW CHANNEL ως παρουσιαστής ειδήσεων και πολιτικών εκπομπών, με πολλές εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας και συμμετέχει στην έκδοση διαφόρων εντύπων και εφημερίδων. Δίδαξε για πολλά χρόνια σε Σχολές Δημοσιογραφίας της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε πολλές αποστολές στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Ρώμη, Λονδίνο, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη, Σκόπια, Βελιγράδι, Μόναχο, Πράγα, Βαρσοβία, Τίρανα, Σόφια, Λευκωσία).




2 σχόλια:

  1. Τους είναι φαίνεται πολύ δύσκολο να είναι έστω ένας εκ των δύο εκπαιδευτικός. Οι ιδιότητες του ιατρού και του δικηγόρου φαίνεται είναι ανώτερες και αυτοί μπορούν να είναι αρχηγοί. Εμάς δεν μας παίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ήθελα να έβλεπα στα βιογραφικά των βουλευτών κλπ και τη θητεία τους στο στρατό και την κοινωνική τους προσφορά και ευαισθησία τους σε κοινωνικά,περιβαλλοντικά θέματα εθελοντισμός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή