Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥΣ


"Το τελευταίο διάστημα γέμισαν οι ιστοσελίδες με διαμαρτυρίες της ΠΕΦ και των ανά την επικράτεια παραρτημάτων της που σχίζουν τα ιμάτιά τους, για να μη δοθεί το μάθημα τής Ιστορίας σε πρώτη ανάθεση και στους ΠΕ10 Κοινωνιολόγους, με το επιχείρημα ότι αυτό θα σήμαινε περαιτέρω υποβάθμιση τού μαθήματος.
            Απαντάμε λοιπόν στην πρόκληση αυτή, καθώς και στην επί δεκαετίες παρασιώπηση των πραγματικών αναθέσεων των εκπαιδευτικών τού κλάδου ΠΕ10 Κοινωνιολόγων, καθόσον οι συντεχνιακού τύπου αναθέσεις πρωτίστως αντιστρατεύονται την παροχή καλύτερης εκπαίδευσης προς όφελος τού μαθητή.

            Η βασική άποψη τού συλλόγου μας και της λογικής είναι οι αναθέσεις μαθημάτων να ανατίθενται στις ειδικότητες των εκπαιδευτικών με κριτήριο τη συνάφειά τους με το αντικείμενο τής εκπαίδευσής τους και την ανταπόκριση στα «Προγράμματα Σπουδών» των πανεπιστημίων από τα οποία αποφοίτησαν. Δεν πιστεύουμε να υπάρχει εκπαιδευτικός οποιασδήποτε ειδικότητας που να διαφωνεί σ’ αυτό.

            Ας δούμε λοιπόν τα Προγράμματα Σπουδών τόσο των Κοινωνιολόγων όσο των Φιλολόγων για του λόγου το αληθές..." Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου