Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Δήλωση Τάσου Κουράκη με αφορμή τα δημοσιεύματα για τις μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών




Ο συντονιστής της ΕΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Τάσος Κουράκης, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τις μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η εθελόδουλη μνημονιακή συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει εκπαιδευτικούς και άλλους δημοσίους υπαλλήλους μόνο και μόνο για να πιάσει τα ΝΟΥΜΕΡΑ που επιβάλλουν τα μνημόνια και οι δανειστές μας. Δεν έφτασαν οι καταργήσεις των σχολείων, οι επιστρατεύσεις των εκπαιδευτικών και οι προαναγγελεθείσες απομακρύνσεις χιλιάδων  αναπληρωτών, προκειμένου να κατεδαφιστεί πλήρως το δημόσιο σχολείο. Τώρα ο μινώταυρος της συγκυβέρνησης ζητάει κι άλλες απολύσεις.
 Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώνουμε πως η εκπαίδευση βασίζεται στον εκπαιδευτικό και τον στηρίζει. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην υπάρξει καμία αποχώρηση με οποιονδήποτε τρόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ δεν αναγνωρίζει καμία απόλυση που γίνεται στο όνομα του μνημονίου. Αντιθέτως, οι εκπαιδευτικές ανάγκες επιτάσσουν τη διασφάλιση όλου του αναγκαίου προσωπικού για να στηριχθεί η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν υπόκειται σε νούμερα, αλλά αποτελεί κοινωνικό αγαθό που πρέπει να περιφρουρηθεί.

 Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου