Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ 21-10-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
                
Ο Σύλλογος γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία, διαμαρτύρεται λόγω του ότι, ενώ διανύουμε ήδη τον τρίτο δεκαήμερο του Οκτωμβρίου, τα ΚΕΔΔΥ Ζακύνθου δεν λειτουργούν.
.           Υπάρχει μόνο ένας διοικητικός υπάλληλος και οι αιτήσεις που έχουν συσσωρευτεί ξεπερνούν τις εκατό, με αποτέλεσμα να μην γίνονται γνωματεύσεις και τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, να μην έχουν τη στήριξη που δικαιουνται, ενώ σε άλλα, που λήγει η γνωμάτευση, να μην μπορούν να επαναξιολογηθούν.
            Είναι πιθανό, όσα απο τα παιδιά της Α' δημοτικού αντινετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες να μην προλάβουν να διαγνωστούν και να στηρικτούν μέσα στην φετινή σχολική χρονιά.
            Σας υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας βάση εγκυκλίου, δεν επιτρέπει την παρακολούθηση τμημάτων ένταξης, την φοίτηση σε ειδικό σχολείο, την παράλληλη στήριξη, χωρίς να υπάρχει γνωμάτευση από τα ΚΕΔΔΥ.
            Τα ΚΕΔΔΥ διαπιστώνουν τις δυσκολίες,στηρίζουν τους μαθητές εκπαιδευτικά μέσα στο σχολείο,προσανατολίζουν την οικογένεια προς τη σωστή κατέυθυνση αντιμετώπισης της μαθησιακής δυσκολίας του παιδιού τους και λειτουργούν ως γέφυρα ανάμεσα στις διάφορες υπηρεσίες και τους φορείς.
            Σύμφωνα με τον υπ΄αριθμόν 3699 του 2008 νόμο περι ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ,η πολιτεία δεσμεύεται να κατοχυρώνει και να αναβαθμίζει διαρκώς τον υποχρεωτικό χαραχτήρα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ως αναπόσπαστο μερος της υποχρεωτικής και δωρεάν δημόσιας παιδείας και να μεριμνά για την παροχή δημόσιας ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλα τα στάδια και βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ζητάμε απο το Υπουργείο Παιδείας να στελεχώσει άμεσα τα ΚΕΔΔΥ Ζακύνθου με το απαραίτητο προσωπικό και καλούμε όλους τους φορείς του νησιού να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Πρόεδρος,
Χριστόφορος-Λιβάνης Γεράσιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου