Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Συμβολή ΥΔΜΗΔ στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εντείνει τις ενέργειες για την ενίσχυση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που αφορά σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).
Όπως προκύπτει από επιστολή της Υφυπουργού, Εύης Χριστοφιλοπούλου, στο Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης  Ανταγωνιστικότητας, καταβάλλονται προσπάθειες για να διατεθούν πόροι 10.000.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013» για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος.
Στόχος είναι η ελάφρυνση των οικογενειακών βαρών, με την κάλυψη του κόστους ένταξης περισσότερων παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Ανάλογη μεταφορά πόρων για τη χρηματοδότηση του έργου «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ύψους 65.000.000 ευρώ είχε γίνει και το 2013, ύστερα από σχετική συνεργασία με τον Υφυπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου.
Υπενθυμίζεται, ότι το Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013» συνέβαλλε, επίσης, στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε τοπικό επίπεδο, χρηματοδοτώντας δράσεις αναβάθμισης υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες από φορείς του Δημόσιου Τομέα, συνολικού προϋπολογισμού 105.000.000 ευρώ.
(Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης Εύης Χριστοφιλοπούλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου