Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ Ε.Δ.Ε.Α.Υ. ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ/ΜΑΪΟ/ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2014
Τον Απρίλιο, τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 2014 πραγματοποιήθηκαν Επιμορφωτικά Σεμινάρια του Υπουργείου Παιδείας για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π.) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π.) όλης της χώρας με αφορμή το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ των Ε.Δ.Ε.Α.Υ.

Τα Σεμινάρια Επιμόρφωσης αυτά είχαν υποχρεωτικό χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες μόνιμοι και αναπληρωτές συνάδελφοι Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. αναγκάσθηκαν να χρηματοδοτήσουν από την τσέπη τους αυτό το εγχείρημα, προαπαιτούμενο του Προγράμματος ΕΣΠΑ που αφορούσε στις Ε.Δ.Ε.Α.Υ., πληρώνοντας τα έξοδα μετακίνησης, τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν, καθώς και τη διατροφή τους.

Πολλοί μάλιστα συνάδελφοι αναγκάσθηκαν να πληρώσουν μεγάλα ποσά ερχόμενοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από νησιά και ακριτικές περιοχές της χώρας.

Όμως σήμερα, 9 μήνες μετά και ακόμα να δοθούν στους συναδέλφους τα χρήματα με τα οποία χρηματοδότησαν το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης του Υπουργείου.

Σύμφωνα μάλιστα με τελευταίες πληροφορίες, τα χρήματα υπάρχουν και "αράζουν" στην τράπεζα και για κάποιους αόριστους τεχνικούς λόγους δεν έχουν πιστωθεί ακόμα στους λογαριασμούς των συναδέλφων.

Επειδή όμως τυγχάνει να έχει φτωχοποιηθεί ο έρμος ο εκπαιδευτικός τον τελευταίο καιρό, αν δεν έχει γίνει αντιληπτό και ως εκ τούτου έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ.

Επειδή η συμμετοχή του προσωπικού ήταν υποχρεωτική και ουσιαστικά "έκοψε" το λαιμό του, τότε, να βρει χρήματα να πληρώσει τη μετακίνηση, τη διαμονή και τη διατροφή του.

Επειδή νομίζουμε πως 9 μήνες είναι υπεραρκετοί για να λυθούν και τα πολυπλοκότερα των τεχνικών προβλημάτων,

 ζητούμε να πιστωθούν άμεσα οι τραπεζικοί λογαριασμοί  των δικαιούχων με τα ποσά που δαπάνησαν για να χρηματοδοτήσουν το Επιμορφωτικό αυτό Πρόγραμμα.

Η υπομονή που επέδειξαν τελείωσε εδώ.

Βασίλης Βούγιας
29 Ιανουαρίου 2015

Υ.Γ: Τα αυτά ισχύουν και για τους Επιμορφωτές του Προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου