Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. - 30/1/2015





Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, συνάντηση των αιρετών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.), Παπαευθυμίου Δημήτρη και Βούγια Βασίλη με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κου Κωνσταντίνο Λολίτσα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(Ε.Β.Π.) ΣΤΙΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε.
Η Εγκύκλιος ετοιμάστηκε από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και θα αποσταλεί διαμέσου των Π.Δ.Ε. της χώρας στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. Κινείται δε στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ε.Β.Π. στις Σ.ΜΕ.Α.Ε. σύμφωνα με όσα προβλέπει το εγκεκριμένο Ωρολόγιο πρόγραμμα της κάθε σχολικής μονάδας και όσα προβλέπει το καθηκοντολόγιο του προσωπικού αυτού.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.
Για τη διάθεση των τελευταίων ολίγων πιστώσεων για πρόσληψη Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. - http://seepea-stella.blogspot.gr/2015/01/blog-post_574.html-θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί και να εγκρίνει ο νέος Υπουργός Παιδείας κος Τάσος Κουράκης και ακολούθως να προβεί η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής στην αποστολή τους στις Π.Δ.Ε. της χώρας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΚΡΕΜΗ ΘΕΜΑΤΑ
Το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. με τη νέα του σύνθεση και μετά την πρόσφατη ανασυγκρότησή του θα συνεδριάσει κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα για να εξετάσει τα θέματα που βρίσκονται σε  εκκρεμότητα. Όσον αφορά στις Μεταθέσεις του Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. για το 2015-16, θα πρέπει να αποφασισθεί από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αν θα προχωρήσει η διαδικασία ως έχει έως τώρα ή αν θα χρειασθεί να γίνει ανακατανομή των κενών οργανικών θέσεων του Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. από φέτος και η διενέργεια των Μεταθέσεων να μετατεθεί  λίγο αργότερα, ώστε να συνυπολογισθούν τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν μετά την ανακατανομή.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΠΕ(Α ΕΠΙΠΕΔΟ)
Για τη συμμετοχή του Ε.Ε.Π. στα Προγράμματα Πιστοποίησης στις Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ(Α Επίπεδο) -http://seepea-stella.blogspot.gr/2015/01/29012015.html - δεν τίθεται θέμα. Για τη συμμετοχή όμως του Ε.Β.Π. τίθεται, καθόσον απαιτείται ως προαπαιτούμενο συμμετοχής σ αυτό το πρόγραμμα η ιδιότητα του εκπαιδευτικού και η διάταξη που όριζε ρητά πως το Ε.Β.Π. ασκεί βοηθητικά εκπαιδευτικά καθήκοντα, υπήρχε στο σχέδιο νόμου για την Ειδική Εκπαίδευση, το οποίο ως γνωστόν δεν πρόλαβε να κατατεθεί και να ψηφισθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, λόγω της διεξαγωγής των πρόσφατων εκλογών.

Σε αναμονή εξελίξεων...

Παπαευθυμίου Δημήτρης - Βούγιας Βασίλης
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
30 Ιανουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου