Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ Ι.Ε.Π & ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΞΟΔΩΝ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Ε.Δ.Ε.Α.Υ




 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Όπως ήδη γνωρίζετε το Μάιο και τον Ιούνιο του 2014, ζητήσατε από το ΕΕΠ και το ΕΒΠ να παραβρεθεί στο υποχρεωτικό επιμορϕωτικό σεμινάριο που διεξήχθει στην Αθήνα, ως προαπαιτούμενη προϋπόθεση για τη πρόσληψή μας την επόμενη σχολική χρονιά σε δομές ΣΜΕΑ.
 
Επίσης αναγκαστήκαμε όλοι να καλύψουμε τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροϕής μας ( ΚΡΗΤΗ- ΑΘΗΝΑ- ΚΡΗΤΗ) εξ ολοκλήρου, χωρίς κανείς να ενδιαϕερθεί αν θα μπορούσαμε να διαθέσουμε αυτά τα χρήματα, καθώς και τις επιπτώσεις που θα είχε η απουσία όλων μας στις δομές που εργαζόμαστε.
 
Η όλη διαδικασία έγινε με εκβιαστική μορϕή, βάζοντας μας στο δίλημμα να διαλέξουμε ανάμεσα στις οικονομικές μας υποχρεώσεις που «έτρεχαν» και στο αν θα έχουμε δουλειά την επόμενη χρονιά…
 
Παρόλο που αρκετοί από εμάς καταϕέραμε τελικά να παραβρεθούμε και με την ελπίδα ότι επιτέλους ξεκινάει μια ουσιώδης επιμόρϕωση για το κλάδο μας, η απογοήτευση και ο θυμός μας ήταν μεγάλος. 

Χρησιμοποιηθήκαμε εν αγνοία μας ως κομπάρσοι σε μια κακοστημένη παράσταση απλά και μόνο για να εισπραχθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ. Κάθε επιμορϕωτής περιορίστηκε απλά στο να μας εκθέσει το καθηκοντολόγιο της εκάστοτε ειδικότητας, γεγονός αστείο και προσβλητικό, αϕού γνωρίζετε ότι ο καθένας από εμάς είναι ήδη αρκετά χρόνια σε δομές ΣΜΕΑ, αλλά και ότι οι γνώσεις αυτές ανήκουν στο αρχικό στάδιο της εκπαίδευσής μας.

Η υπόσχεσή σας ήταν ότι η επιστροϕή των χρημάτων μας θα γίνει άμεσα μιας και η επιμόρϕωση ανήκε στο Υποέργο 2 “Επιμόρφωση Επιμορφωτών και Πρόγραμμα Επιμόρφωσης του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ)” της πράξης “Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την ένταξη και συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες -Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης” ΑΠ1, ΑΠ2 καιΑΠ3 με κωδικό MIS 446745, 446749 και 457263 (Πρόγραμμα ΕΣΠΑ) και τα χρήματα ήδη είχαν εισπραχθεί από εσάς . Και ϕυσικά ότι θα συνοδεύονταν από βεβαίωση παρακολούθησης που στην ουσία θα μας έβαζε στους πίνακες πρόσληψης της επόμενης χρονιάς .
 
Η εξέλιξη είναι γνωστή σε όλους μας…καθημερινή κοροϊδία των συναδέλϕων στα τηλέϕωνα επικοινωνίας με τους αρμοδίους, αοριστίες του τύπου ότι τα έξοδα μας θα καλυφθούν από τον κρατικό προυπολογισμό, δικαιολογίες ότι δεν υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι στην εκκαθάριση, αναβολή της ημέρας πληρωμής από μήνα σε μήνα, ενώ γνωρίζετε τη δραματική μείωση του μισθού μας.
 
Απαιτούμε λοιπόν την άμεση εξόϕληση των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ χρημάτων και τη βεβαίωση παρακολούθησης. Και επιτέλους μια επίσημη ενημέρωση από τον υπεύθυνο του προγράμματος.

ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(Ε.Ε.Π) & ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου