Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ...ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή από συναδέλφους αναπληρωτές, οι οποίοι εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι οποίοι, όπως μας πληροφορούν,  παραμένουν για 2ο μήνα απλήρωτοι με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν και τις στοιχειωδέστερες των προς επιβίωση αναγκών τους.
Οι συνάδελφοι ζητούν μια απάντηση από υπεύθυνα χείλη και η πολιτεία, δια των θεσμών της, οφείλει να τους την παράσχει. 
Τα δεδουλευμένα τους  σίγουρα δεν θα τα χάσουν, αλλά κάθε μέρα που περνάει βαραίνει το άγχος της επιβίωσης που φορτώνεται πάνω τους, ιδίως σ αυτήν την απελπιστική κοινωνικοοικονομική συγκυρία την οποία βιώνουμε.

Β.Β

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Για μια ακόμη χρονιά, με την αλλαγή του χρόνου, εργαζόμενοι ως αναπληρωτές σε δομές ειδικής αγωγής στη Θεσσαλία παραμένουν απλήρωτοι εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων γραφειοκρατικής φύσης.
Οι παραπάνω εργαζόμενοι που πληρώνονταν κανονικά έως και τον Δεκέμβριο για υπηρεσίες νοσηλευτικού χαρακτήρα και ειδικού βοηθητικού προσωπικού στις παραπάνω δομές, για 2ο μήνα δεν έχουν εισπράξει το μισθό τους και οι απαντήσεις που παίρνουν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Yπουργείο Παιδείας είναι ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και είναι θέμα της Τράπεζας της Ελλάδας.
Ταυτόχρονα από την Τράπεζα της Ελλάδας η απάντηση είναι ότι ευθύνεται το Yπουργείο ή η Περιφέρεια με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να γίνονται μπαλάκι μεταξύ των υπηρεσιών.
Επειδή η υπομονή τους εξαντλείται και επειδή ο μισθός είναι για να καλύψει σοβαρές ανάγκες τους, ας σπεύσουν οι υπεύθυνοι να δώσουν άμεσα λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου