Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Εξετάσεις για την Πιστοποίηση Αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους– Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. (Α΄ φάσης, σχ. έτους 2016- 2017)



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Μετά τη θεσμοθέτηση του συστήματος πιστοποίησης των αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων των 7 ειδικοτήτων της Α΄ φάσης εφαρμογής του θεσμού (σχολ. έτος 2016-2017) και των τριών πιλοτικών τάξεων μαθητείας.
Οι υποψήφιοι για την καλύτερη προετοιμασία τους έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε περιφερειακό επίπεδο.
Με Υπουργική Απόφαση που έχει προωθηθεί για δημοσίευση, προβλέπεται ο τρόπος οργάνωσης του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Εργαστηριακά Κέντρα ή στα Σχολικά Εργαστήρια των ΕΠΑ.Λ. σε απογευματινό ωράριο. Την ευθύνη της υλοποίησης του προγράμματος έχουν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τα ΕΠΑ.Λ. ή τα Εργαστηριακά Κέντρα. Το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης θα υλοποιηθεί το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 27 Ιουνίου έως Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018. Οι αμοιβές των εκπαιδευτικών που θα απασχοληθούν στην υλοποίηση του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης θα ρυθμιστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση τις επόμενες ημέρες.
Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου 2018 από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), ώστε οι απόφοιτοι να αποκτήσουν πτυχίο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5 στην ειδικότητά τους, αναβαθμίζοντας το πτυχίο του ΕΠΑ.Λ. κατά ένα επίπεδο επαγγελματικών προσόντων, σύμφωνα με το Εθνικό και Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων. Οι ερωτήσεις πιστοποίησης για κάθε ειδικότητα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
http://www.eoppep.gr/index.php/el/certification_epal_mathiteia/katalogos_eidikotiton_epal_mathiteias
Με τη δημοσίευση των Υπουργικών Αποφάσεων για την εφαρμογή του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης και τα αντίστοιχα Προγράμματα Σπουδών, θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου