Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

“A Natural Oasis? 2018” - Tα ονόματα των νέων καλλιτεχνών/επιμελητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Tα ονόματα των νέων καλλιτεχνών/επιμελητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο “A Natural Oasis? 2018”

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα ονόματα των νέων καλλιτεχνών / επιμελητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας συμμετέχοντας στην τρίτη έκδοση του διετούς διακρατικού ερευνητικού προγράμματος A Natural Oasis? 2018.
Το διεθνές ερευνητικό πρόγραμμαA Natural Oasis? 2018 σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τη Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Τμήμα Τουρισμού και Πολιτισμού, Υπηρεσίες Πολιτισμού/  Εθνική Πινακοθήκη Σαν Μαρίνο / Πανεπιστήμιο του Σαν Μαρίνο, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό BJCEM-Biennale des jeunes créateurs de l’Europe et de la Méditerranée - του οποίου η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης, διά της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς, αποτελεί ιδρυτικό μέλος .
Εταίροι του Προγράμματος:  Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης (Δ/νση Νέας Γενιάς, Τμήμα Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμμετοχής) –  Ηνωμένο Βασίλειο, «UK Young Artists» (ΝΠΙΔ κοινοπραξίας 4 πανεπιστημίων των Εast Midlands) –  Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Παιδείας και Πολισμού, Υπηρεσίες Πολιτισμού.
Tο πρόγραμμα “A Natural Oasis? 2018”, επιλέχθηκε και θα συμπεριληφθεί ως συνεργαζόμενο πρόγραμμα  στην Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης «Manifesta 12» με θέμα: "The Planetary Garden. Cultivating Coexistence" / "Ο Πλανητικός Κήπος. Καλλιέργεια της Συνύπαρξης", που θα φιλοξενηθεί στο Παλέρμο - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ιταλίας 2018- από 24 έως 26 Ιουλίου 2018.
Το ερευνητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης επιμελητών θα ακολουθήσει δράσεις που προγραμματίζονται από τη BJCEM και τους 4 εταίρους στις χώρες που συμμετέχουν σε αυτό, ενώ οι εκπαιδευόμενοι νέοι δημιουργοί θα αποτελέσουν την ομάδα των επιμελητών που θα οργανώσει τη 19η Biennale νέων καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου, την οποία θα φιλοξενήσει η Δημοκρατία του  Σαν Μαρίνο το 2020.
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης /Διεύθυνση Νέας Γενιάς/Τμήμα Πολιτισμού& Κοινωνικής Συμμετοχής θα συμμετέχει με τους παρακάτω τρεις (3) καλλιτέχνες :
Αγγελική Τζορτζακάκη
Νικόλας Βαμβουκλής
Πάνος Γιαννικόπουλος
Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν συνολικά 7 νέοι επιμελητές, συγγραφείς τέχνης και καλλιτεχνικοί ερευνητές: ένας από το σαν Μαρίνο και έξι από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο. Οι συντονιστές - επιμελητές του προγράμματος Alessandro Castiglioni και Simone Frangi, οι οποίοι φέρουν και την ευθύνη της αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα των αιτήσεων των Ελλήνων υποψηφίων, πρότειναν να αυξηθούν από δύο σε τρεις οι θέσεις που αντιστοιχούσαν στην ελληνική συμμετοχή, κάτι που έγινε δεκτό από μέρους μας με ιδιαίτερη χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου