Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

«Σε κίνδυνο η υγεία πασχόντων μαθητών και μαθητριών, εξ αιτίας της έλλειψης Σχολικών Νοσηλευτών» - Ερώτηση στη Βουλή
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Σε κίνδυνο η υγεία πασχόντων μαθητών και μαθητριών,
εξ αιτίας της έλλειψης Σχολικών Νοσηλευτών»
Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2018
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως απηύθυνε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθεται η υγεία πασχόντων μαθητών και μαθητριών, εξ αιτίας της έλλειψης Σχολικών Νοσηλευτών.
Για το θέμα αυτό η κυρία Κεραμέως έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δικαιούνται υπό προϋποθέσεις την υποστήριξη Σχολικού Νοσηλευτή, με στόχο την ισότιμη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και την διασφάλιση της υγείας αυτών. Ωστόσο εκτίθενται σε κίνδυνο, καθώς, ενώ η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει, δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη Σχολικοί Νοσηλευτές σε πλήθος σχολείων με διαπιστωμένα περιστατικά. Προτίθεται το Υπουργείο να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα;»
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση
προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου
Θέμα: «Σε κίνδυνο η υγεία πασχόντων μαθητών και μαθητριών, εξ αιτίας της έλλειψης Σχολικών Νοσηλευτών»
Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2018
Σύμφωνα με το άρ. 1 της υπ’ αριθμ. 88348/Δ3 Απόφασής σας, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 2038/5-6-2018, ο Σχολικός Νοσηλευτής του κλάδου ΠΕ25 υποστηρίζει μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που φοιτούν σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης και για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση έγκρισης υποστήριξης κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης δημοσίου νοσοκομείου. Στόχος είναι η άρση των εμποδίων και η ισότιμη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στην εκπαίδευση, καθώς και η ταυτόχρονη διασφάλιση της υγείας αυτών.
Ωστόσο, και ενώ η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει, σε πλήθος σχολείων ανά την επικράτεια, με διαπιστωμένα περιστατικά μαθητών και μαθητριών που χρήζουν και έχουν αιτηθεί υποστήριξη, δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη Σχολικοί Νοσηλευτές.
Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε:
Προτίθεστε να πληρώσετε όλες τις αναγκαίες θέσεις των Σχολικών Νοσηλευτών, ώστε να εξασφαλισθεί η ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών στην εκπαίδευση, με ταυτόχρονη διασφάλιση της υγείας αυτών; Αν ναι, πότε;
Η ερωτώσα Βουλευτής
Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας
Τηλ. επικοινωνίας: 210 3640375, 210 3640858, 210 3640846

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου