Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Το αργότερο εντός ενός (1) μήνα από σήμερα, που δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ. ο νόμος με το Σύστημα Μόνιμων Διορισμών, θα εκδοθεί η Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π.


 


Σύμφωνα με το άρθρο 66 του νόμου 4589/2019*, το αργότερο εντός ενός (1) μήνα από σήμερα, που δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ. ο νόμος με το Σύστημα Μόνιμων Διορισμών, θα εκδοθεί η Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π., με τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, των υποψηφίων για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

*Άρθρο 66
Μεταβατικές διατάξεις
1. Κατά την πρώτη εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Κεφαλαίου:
-α) Η προκήρυξη της παραγράφου 1 του άρθρου 54** εκδίδεται το αργότερο εντός ενός (1) μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος.


**Άρθρο 54

Προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π. - προϋποθέσεις συμμετοχής

1. Το Α.Σ.Ε.Π. προκηρύσσει και διενεργεί κάθε δύο (2) σχολικά έτη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, των υποψηφίων για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η προκήρυξη και η διαδικασία κατάταξης πραγματοποιούνται ύστερα από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το οποίο διατυπώνεται, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες, κατά κλάδο και ειδικότητα. Με την προκήρυξη καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για τη διεξαγωγή της διαδικασίας.

Βασίλης Βούγιας

Δείτε το Φ.Ε.Κ. A 13 - 29.01.2019 - νόμος 4589/2019 με το Σύστημα Μόνιμων Διορισμών - http://seepea-stella.blogspot.com/2019/01/13-29012019-45892019.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου