Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ενημέρωση για τη σημερινή συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ
του Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΠΕ29- Αιρετού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 29/1/2019 συνεδρίαση του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής με θέμα την τοποθέτηση 15 ΕΒΠ ή Σχολικών Νοσηλευτών σε σχολεία και μαθητές που πήραν έγκριση για στήριξη στην Γενική και 24 ΕΕΠ ή ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ.

Σχετικά με τους Σχολικούς Νοσηλευτές επισημαίνουμε ότι έχει πλέον εξαντληθεί ο Πίνακας της Αττικής και γίνεται προσπάθεια αναζήτησης υποψηφίων από πίνακες άλλων ΠΔΕ.


Αρνήθηκαν οι αιρετοί την επέκταση καθηκόντων χωρίς να υπάρχει έκθεση για την κάλυψη των αναγκών και έκφραση γνώμης των συναδέλφων.


Σε μία ακόμη περίπτωση μετά από σχετική έκθεση του Διευθυντή σχολικής μονάδας έγινε ανάκληση της επέκτασης καθηκόντων ΕΒΠ σε μαθητή σε συστεγαζόμενο σχολείο και τοποθετήθηκε δευτερος συνάδελφος. Σε μία άλλη αποφασίστηκε να ζητηθεί από το ΚΕΣΥ γνωμοδότηση για την ανάγκη τοποθέτησης και έτερου ΕΒΠ σε δύο μαθητές στο ίδιο σχολείο.


Σχετικά με τις πιστώσεις για ΣΜΕΑΕ , καλύφθηκαν κενά που προέκυψαν από άδειες λοχείας ή κύησης , μετάταξη και υπολειπόμενα κενά από την προηγούμενη φάση τοποθετήσεων.


Δεν έγινε δεκτό αίτημα βελτίωσης θέσης συναδέλφου αφού στο σχολείο που ζητούσε να μετακινηθεί είχε ήδη καλυφθεί το κενό.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΣΥΔ

Η ΠΔΕ έχει ξεκινήσει το πέρασμα στοιχείων των συναδέλφων που περιλαμβάνονται στον ΠΊΝΑΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ στον ΟΠΣΥΔ. Τα στοιχεία που συμπληρώνει αφορούν μόνο τα τυπικά και ακαδημαικά προσόντα , ενώ αργότερα θα ζητηθεί να επικαιριοποιηθούν στοιχεία για προυπηρεσία και κοινωνικά κριτήρια. Έχει ληφθεί μέριμνα από το Υπουργείο, όπως μάθαμε, για να δημιουργηθεί φάκελος και για όσους μέχρι σήμερα έχουν αμελήσει να εγγραφούν. Παρ όλα αυτά καλό είναι να μπουν για να δουν αν υπάρχει φάκελος και αν όχι να κάνουν εγγραφή. Επίσης όλοι μπορούν να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων που έχουν περαστεί μέχρι σήμερα και να ζητήσουν σχετικές διορθώσεις ή να τις κάνουν οι ίδιοι όταν ανοίξει γι αυτό η πλατφόρμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ
Όπως έχω ξαναγράψει πρέπει να δίνεται από τους νεοπροσλαμβανόμενους μεγάλη προσοχή στα κωλύματα διορισμού , ιδίως στην περίπτωση άσκησης εμπορικής δραστηριότητας , αφού τέτοιες περιπτώσεις ελέγχονται και ασκείται δίωξη για ψευδή υπεύθυνη δήλωση... Η δε ΠΔΕ καλό είναι όπως ήδη έχουμε αιτηθεί να δίνει τον αναγκαίο χρόνο τακτοποίησης επαγγελματικών εκκρεμοτήτων (νόμιμα 5 ημέρες) ώστε να μην γίνονται από συναδέλφους τέτοια σοβαρά λάθη λόγω ΄πίεσης χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου