Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για τη μη επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τα άτομα με απώλεια όρασης ή χαμηλή όραση κατά τις μετακινήσεις τους με τις αστικές συγκοινωνίες


ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968  FAX: 210-5229541
e-mail: eoty@otenet.gr
www.eoty.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 144
ΤΟΜΕΑΣ: Γραμματείας

Αθήνα, 25/01/2019
ΠΛΗΡ.: Βιβή Τσαβαλιά


Προς:
Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Χρήστο Σπίρτζη

Κοιν.:
1) Πρόεδρο Ο.Α.Σ.Α. κο Αναστάσιο Ταστάνη
2) Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Α.Σ.Α. κο Ιωάννη Σκουμπούρη
3) Πρόεδρο Ο.ΣΥ. Α.Ε. κα Ζωή Γεωργίου
4) Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.ΣΥ. Α.Ε. κο Γεώργιο Γλυκό
5) Ε.Σ.Α.μεΑ.
6) Σωματεία – μέλη Ε.Ο.Τ.


Θέμα: Διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για τη μη επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τα άτομα με απώλεια όρασης ή χαμηλή όραση κατά τις μετακινήσεις τους με τις αστικές συγκοινωνίες και αίτημα άμεσου ορισμού συνάντησης.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), ο επίσημος Κοινωνικός Εταίρος της Πολιτείας για θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), διαμαρτύρεται έντονα για την μη επίλυση σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας με ολική απώλεια όρασης ή χαμηλή όραση στις καθημερινές τους μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες στον Νομό Αττικής και αιτείται  ορισμό συνάντησης στο προσεχές διάστημα για την συζήτηση και επίλυση των ως άνω ζητημάτων.

Πριν απευθυνθούμε σε εσάς, είχαμε διενεργήσει επανειλημμένα αντίστοιχες συναντήσεις με τις διοικήσεις του Ο.Α.Σ.Α. και του Ο.ΣΥ., χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Για τον λόγο αυτό, είμαστε αναγκασμένοι να απευθυνθούμε σε εσάς, απαιτώντας οριστικές διευθετήσεις ως προς τη λειτουργία του συστήματος αναγγελίας στάσεων εντός των οχημάτων, αλλά και την αναγγελία προσέλευσής τους κατά την αναμονή των συναδέλφων στις υπαίθριες στάσεις, καθώς και σχετικά με την ηλεκτρονική κάρτα ελεύθερης μετακίνησης.

Συγκεκριμένα, πολλοί οδηγοί των μέσων μη σταθερής τροχιάς, καίτοι επανειλημμένα έχουν δεχτεί παράπονα από συναδέλφους, ηθελημένα δεν θέτουν σε λειτουργία τη συσκευή αναγγελίας των στάσεων ή χαμηλώνουν υπερβολικά την ένταση της εκφώνησης, προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες, ενώ η συμπεριφορά τους σε πολλές περιπτώσεις είναι απρεπής απέναντι στους συναδέλφους. Κάποιες φορές δε, ούτε καν η οθόνη είναι σε λειτουργία, προκειμένου να τη διαβάσει ο διπλανός από τον τυφλό επιβάτη, ώστε να τον ενημερώσει σε ποια στάση κατευθύνονται. Με αποτέλεσμα πολλές φορές οι συνάδελφοι  μας να αποβιβάζονται σε λανθασμένη  στάση.

Τέλος, επιβάλλεται να βρεθεί οριστική λύση για την άπαξ επαναφόρτιση της ηλεκτρονικής κάρτας ελεύθερης μετακίνησης ετησίως, δεδομένου ότι η επαναφόρτιση απαιτεί αντικειμενικά τη σύμπραξη εταίρου βλέποντος προσώπου, γεγονός που δεν είναι πάντα εφικτό.

Με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας για ορισμό συνάντησης, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


Με εκτίμηση

Για το Γενικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Τ.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Γιαλλούρης

Η Γενική Γραμματέας
Παρασκευή Τσαβαλιά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου