Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

29/10/2013 - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ & Ε.Δ.Ε.Α.Υ....ΓΙΑ ΤΗΝ Β ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π



 
Επισκεφθήκαμε σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, το Υπουργείο Παιδείας και συναντηθήκαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κο Κων/νο Λολίτσα.

 Κεντρικό μας θέμα και αίτημα ήταν η  επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης Ε.Ε.Π  για τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ και τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ, καθόσον υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως αν οι προσλήψεις καθυστερήσουν έτι περαιτέρω η στρεβλή κατάσταση που διαμορφώνεται ημέρα με την ημέρα στις δομές Ε.Α.Ε θα είναι μη αναστρέψιμη.

Συμπερασματικά θα επιχειρήσουμε, λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμική των συνεχώς μεταβαλλόμενων  συνθηκών, να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(Ε.Ε.Π) ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ  & Ε.Δ.Ε.Α.Υ
Οι προσλήψεις Ε.Ε.Π για τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ μπορούν να ξεκινήσουν από την 1η Νοεμβρίου και μετά. Οι δε προσλήψεις Ε.Ε.Π για τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ από τις 15 Νοεμβρίου και μετά. Αυτές οι ημερομηνίες ορίζονται στο Τεχνικό Δελτίο του Προγράμματος ΕΣΠΑ στο οποίο περιλαμβάνεται η πρόβλεψη πρόσληψης Ε.Ε.Π για ΚΕ.Δ.Δ.Υ και Ε.Δ.Ε.Α.Υ.
Η διαδικασία τροποποίησης του Προγράμματος ΕΣΠΑ με τη συμπερίληψη των ΚΕ.Δ.Δ.Υ και του Άξονα Γ(Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου) ΑΝΕΤΑ μπορεί μέσα σε δύο(2) ημέρες να τελεσφορήσει. Αρκεί να υπάρξει η ΒΟΥΛΗΣΗ από πλευράς Υπουργείου και η δική μας πίεση φυσικά. Οι πιστώσεις υπάρχουν και περιμένουν.
Για τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ το πρόβλημα ήταν και είναι η καθυστέρηση στη διαδικασία σύστασής τους από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και η συνακόλουθη διαδικασία λήψης Φ.Ε.Κ από την κάθε μια ξεχωριστά. Ο Κανονισμός Λειτουργίας είναι έτοιμος και οι πιστώσεις και  σ αυτή την περίπτωση είναι στο Υπουργείο και περιμένουν. Επαναλαμβάνουμε όμως πως οι χρόνοι μπορούν να συντομευθούν κατά πολύ, αρκεί να υπάρξει η απαραίτητη ΒΟΥΛΗΣΗ από το Υ.ΠΑΙ.Θ καθώς και η καθημερινή όχληση από τους εκπροσώπους του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ
Η διάθεση των τελευταίων 600 περίπου πιστώσεων για την Παράλληλη Στήριξη εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης θα γίνει κατά τα φαινόμενα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π)
Οι αιτήσεις ανάκλησης απόσπασης για το Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, οι αιτήσεις μετάταξης και άλλα θέματα αρμοδιότητας Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π θα συζητηθούν μόλις το εν λόγω Συμβούλιο ανασυγκροτηθεί πιθανώς την επόμενη εβδομάδα.
Επίσης θα υπάρξει τροπολογία σε αμέσως επόμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που θα αφορά στην τροποποίηση της διευρυμένης σύνθεσης  του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ.
Με ότι νεώτερο θα επανέλθουμε.

Βασίλης Βούγιας
29/10/2013


2 σχόλια:

  1. Κύριε Βούγια καλή σας μέρα. Μακάρι όλες αυτές οι διαδικασίες να τρέξουν τόσο γρήγορα, αλλά η μέχρι τώρα εμπειρία μας, μας δείχνει πως μάλλον κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί! Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
    1) αν διάβασα σωστά, το πρόγραμμα των ΕΔΕΑΥ λήγει στις 31-12-2014. Μετά τι γίνεται; Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την συνέχισή του και τα επόμενα χρόνια ή του χρόνου το ΥΠΑΙΘ θα ξεμείνει πάλι από πιστώσεις και το πρόγραμμα θα παραπεμφθεί στις...καλένδες; 2) στα ειδικά σχολεία που ορίστηκαν ως επικεφαλής του κάθε ΣΔΕΥ, όταν υπηρετεί ήδη σε αυτά ψυχολόγος ή κοινωνικός λειτουργός (μόνιμος ή αναπληρωτής), θα προσληφθούν εκ νέου ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός για την ΕΔΕΑΥ, ή θα την αναλάβει το ήδη υπάρχον ΕΕΠ;
    Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη ενημέρωση και τις πληροφορίες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσον αφορά στο χρονικό ορίζοντα του Προγράμματος θα πρέπει να ενταχθεί εκ νέου σαν πρόγραμμα στο "νέο ΕΣΠΑ" το οποίο θα ξεκινήσει το 2015. Αλλά για του χρόνου έχω αμφιβολίες για το αν θα υπάρχουν πιστώσεις για τα ΕΣΠΑ του Υ.ΠΑΙ.Θ γιατί φέτος διέθεσαν πάρα πολλές. Από το 2015 δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Το 2014 προβλέπεται πολύ δύσκολο όμως.
    Για τις ΕΔΕΑΥ θα προσληφθούν Ψυχολόγοι και Κ.Λ πρωτίστως, ανεξάρτητα αν υπάρχουν στα ΣΔΕΥ οι ειδικότητες αυτές, οι οποίες θα απασχολούνται κυρίως στη Σ.Μ.Ε.Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή