Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

"Ενημέρωση σχετικά με τις κατανομές Ε.Β.Π. και Σχολικών Νοσηλευτών στην Π.Δ.Ε. Αττικής - 188 τοποθετήσεις Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και 207 σε Γενική"



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΕΒΠ ΚΑΙ ΣΧ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ-188 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΒΠ ΣΕ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ 207 ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ
 
Του Αρβανίτη Δημήτρη – ΠΕ29- Αιρετού ΠΥΣΕΕΠ Αττικής
 

Αθήνα 4-9-2018

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής με θέμα τις τοποθετήσεις ΕΒΠ στις και Σχ. Νοσηλευτών στις ΣΜΕΑΕ και την Γενική (πρόγραμμα «Εξειδικευμένης Υποστήριξης» για την Γενική και «Εξατομικευμένης» στις ΣΜΕΑΕ).
Όσον αφορά τους Σχ. Νοσηλευτές μετά από παρέμβαση των αιρετών το συμβούλιο δέχθηκε να γίνουν οι τοποθετήσεις όταν υπάρχει και η δυνατότητα να γίνουν και αυτές των ΣΜΕΑΕ, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα ανατροπής της σειράς στον πίνακα σε σχέση με τις προτιμήσεις των υποψηφίων. Άλλωστε οι οριστικοί πίνακες του ΕΕΠ δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί…
Όσον αφορά τις ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ και τα ΚΕΝΑ ανακοινώνουμε ότι, με βάση τις καταστάσεις της ΠΔΕ Αττικής που χρησιμοποιήθηκαν από το ΠΥΣΕΕΠ, οι πιστώσεις υπολείπονται κατά 303 των κενών, δλδ:
Τα συνολικά ΚΕΝΑ ΕΒΠ και ΣΧ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ διαπιστώθηκε ότι είναι -785-, δλδ έχουμε:
225 ονομαστικές εγκρίσεις από το υπουργείο για ΕΒΠ στη Γενική
268 ονομαστικές εγκρίσεις για Σχ. Νοσηλευτές στη Γενική
292 λειτουργικά κενά – αιτήματα από τις ΣΜΕΑΕ για ΕΒΠ
Οι ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΒΠ και ΣΧ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ που έχουν μέχρι σήμερα διατεθεί στην ΠΔΕ Αττικής είναι- 482- , δλδ έχουμε:
188 για ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ
109 για ΕΒΠ και Σχ. Νοσηλευτές στη Γενική
25 για Σχ. Νοσηλευτές στη Γενική
Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα , παρά την συνεχιζόμενη τα τελευταία χρόνια προσπάθεια του υπουργείου για αύξηση των πιστώσεων για ΕΕΠ και ΕΒΠ, να συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρά ποσοστά ελλείψεων και να μην καλύπτονται οι ανάγκες όλων των μαθητών.
Ειδικότερα διαπιστώνουμε μετά την σημερινή κατανομή 188 πιστώσεων για ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ να υπολείπονται άλλα 104 κενά στα ειδικά σχολεία με βάση πάντα τα αιτήματα των σχολικών μονάδων.
Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στην Γενική όσον αφορά τη στήριξη μαθητών από Σχ. Νοσηλευτές , αφού απομένουν αυτή τη στιγμή μόνο 87 πιστώσεις για τοποθέτηση ΣΝ σε 268 μαθητές που διαθέτουν έγκριση από το υπουργείο.
Καλύφθηκαν βέβαια όλα τα αιτήματα – εγκρίσεις για στήριξη μαθητών με αναπηρία από ΕΒΠ στην Γενική – διατέθηκαν δλδ 207 πιστώσεις-(πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι το συμβούλιο διέθεσε, με βάση την απόφαση του υπουργείου, 1 ΕΒΠ όταν υπήρχαν δύο μαθητές με έγκριση στο ίδιο σχολείο, παρά την αντίθετη γνώμη των αιρετών που ζητούσαν να εξετασθεί κάθε περίπτωση ξεχωριστά).
Αναμένουμε τους οριστικούς πίνακες του ΕΕΠ ώστε – μάλλον από Δευτέρα- να συνεδριάσει εκ νέου το ΠΥΣΕΕΠ για την κατανομή των πιστώσεων σε ΣΜΕΑΕ.
Οι πιστώσεις για ΕΕΠ σε ΣΜΕΑΕ που έχουν φθάσει μέχρι σήμερα στην ΠΔΕ Αττικής είναι 210
Όσον αφορά τα ΚΕΔΔΥ , τις ΕΔΕΑΥ, τα ΕΠΑΛ και τις δομές υποδοχής προσφύγων , δεν έχουν διατεθεί ακόμη πιστώσεις.
Ελπίζουμε ότι σύντομα θα υπάρξουν νέες πιστώσεις για την κάλυψη των σημαντικών κενών στις δομές «ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης»...

ΚΑΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου