Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Σχετικά με τη δυνατότητα εξεύρεσης νέων πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε./ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ.




Όσον αφορά στις πιστώσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2018-19, όπως είπαμε εχθές δόθηκαν όλες σε μια Φάση στις Π.Δ.Ε. την προηγούμενη Παρασκευή, εκτός από το ΤΟΜΕΑΚΟ, που προσλαμβάνει Ε.Β.Π. και Σχολικούς Νοσηλευτές(ΠΕ25) στα Γενικά σχολεία, από το οποίο διατέθηκε το 60% των συνολικών πιστώσεων. 


Επίσης εκκρεμεί η διάθεση των περίπου 220 πιστώσεων για πρόσληψη Ψυχολόγων(ΠΕ23) στα ΕΠΑ.Λ..


Τις πιστώσεις κάποιες ΠΔΕ τις διέθεσαν ή θα τις διαθέσουν όλες και κάποιες κράτησαν ή θα κρατήσουν λίγες για μετέπειτα διάθεση.


Από το Υπουργείο πληροφορήθηκα πως μπορεί να προκύψουν λίγες ακόμη από την αξιοποίηση κάποιων λογιστικών-μισθολογικών παραμέτρων μεταξύ Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της εξατομικευμένης υποστήριξης που προσλαμβάνει αναπληρωτές Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε..


Έτσι όσες Π.Δ.Ε. διέθεσαν όλες τις πιστώσεις μπορούν να αποτανθούν στο Υπουργείο, ώστε αυτό να προβεί σε επανυπολογισμούς οι οποίοι θα εξοικονομήσουν κάποιες λίγες πιστώσεις επιπλέον, προφανώς για Σ.Μ.Ε.Α.Ε.. 


Για τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ., όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα στις πιστώσεις, από τη στιγμή που εντός αυτού του έτους θα μετασχηματισθούν σε Κ.Ε.Σ.Υ. και αυτονόητα θάχουν αυξημένες ανάγκες - συν την λειτουργία 9 επιπλέον Κ.Ε.Σ.Υ. - θα πρέπει να βρεθεί πιθανά άλλη "λογιστική" λύση για να υπάρξουν κάποιες επιπλέον πιστώσεις.

Κάποια στιγμή  μέσα στη σχολική χρονιά κι όταν θα έχει τοποθετηθεί το σύνολο των αναπληρωτών που προβλέπεται, θα υπάρξει μια δυνατότητα εξεύρεσης λίγων πιστώσεων από το "συμμάζεμα" των Προγραμμάτων

Με ότι νεώτερο επανέρχομαι

Βασίλης Βούγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου