Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Παρέμβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο στούντιο της ΕΡΤ διέκοψε το δελτίο



Το δελτίο συνεχίστηκε μισή ώρα αργότερα, ενώ στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί διάβασαν στον αέρα τα αιτήματά τους έπειτα από σε συνεννόηση με τον αρχισυντάκτη του δελτίου ειδήσεων.
Όπως είπαν, είναι εκπρόσωποι της «Επιτροπής κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών» οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί την Παρασκευή, η ΕΡΤ δεν παρουσίασε την μεγάλη πορεία «με τους χιλιάδες διαδηλωτές» που καταγγέλλουν το νέο σύστημα διορισμών που προωθεί ο Κώστα Γαβρόγλου, αλλά ούτε και τη μεγάλη καταστολή της αστυνομίας κατά την κινητοποίηση.
Όπως είπαν, διαμαρτύρονται γιατί το νομοσχέδιο Γαβρόγλου περιορίζει το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση και κρίνουν ότι με την επιβολή των τυπικών κριτηρίων για τους διορισμούς ουσιαστικά θα έρθουν απολύσεις ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί που δικαιούνται να διοριστούν θα μείνουν εκτός.
Επίσης, κάλεσαν τη Δευτέρα το μεσημέρι στη νέα κινητοποίηση στα Προπύλαια κατά του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι πρέπει όλοι να αγωνιστούν για να μην περάσει από τη Βουλή το νέο σύστημα διορισμών.
Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση αναπληρωτών εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονται για το νέο σύστημα διορισμών, στη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν επεισόδια, στα οποία επιδείχθηκε αυξημένη αστυνομική βία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Δριμάλα.
Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό.

efsyn.gr/

 Δείτε το video εδώ

Δείτε την παρέμβαση των αναπληρωτών-εδώ
 -εδώ

και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου