Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε: 1821 - ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ τότε και τώρα

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε: 1821 - ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ τότε και τώρα
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284
Αθήνα, 20-3-2013
 Αριθμ. Δ.Τ.: 040
1821 - ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ τότε και τώρα
Σχεδόν 200 χρόνια μετά την Μεγάλη Επανάσταση των Ελλήνων, των υποτελών και των κατατρεγμένων, η πατρίδα μας υποδουλώνεται ξανά στις ίδιες δυνάμεις. Την άπληστη δίψα των Ολίγων για άμετρο Πλούτο, Εξουσία και Δύναμη.
Η επιδίωξη της οικονομικής ολιγαρχίας για παγκόσμιο έλεγχο είναι πανάρχαια. Κάποτε, συνδέονταν και με κατά τόπους «εθνικά» συμφέροντα ή θρησκευτικά «πιστεύω», όχι επειδή το Κεφάλαιο έχει πατρίδα ή πιστεύει σε αξίες, αλλά γιατί έπρεπε να προβληθεί κάποια Ιδέα, ώστε οι πολίτες να είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν για αυτήν…
Τώρα, οι μέθοδοι ελέγχου και καταδυνάστευσης έχουν αλλάξει. Δεν χρησιμοποιούνται πια στρατιωτικά μέσα, ούτε στοχεύουν στην κατάληψη του «εδάφους» μιας Πατρίδας. Αρκεί ο απόλυτος οικονομικός έλεγχος του λαού της. Η υπόλοιπη «διακυβέρνηση» της χώρας μπορεί να ασκείται από τους τοπικούς «άρχοντες»… Άλλωστε, η πλουτοκρατία έχει να ασχοληθεί με πολύ πιο σοβαρά θέματα!! Τις «λεπτομέρειες» μπορούν να τις διεκπεραιώσουν οι …δημοκρατικά εκλεγμένοι, ντόπιοι «κοτζαμπάσηδες»…
Το σύγχρονο μεγάλο πείραμα της διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας για απόλυτο παγκόσμιο οικονομικό έλεγχο ξεκίνησε από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τυχαίο;
«Οι Έλληνες είναι δυσκολοκυβέρνητοι και δύσκολα δαμάζονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες. Έτσι ίσως καταφέρουμε να τους κάνουμε να συμμορφωθούν. Εννοώ, βέβαια, να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την Θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητά τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν…»
Παρά τις σοβαρές ενστάσεις για την αυθεντικότητα και την πατρότητα της δήλωσης, παραμένει αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο πόλεμος εναντίον της Ελλάδος έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, με συστηματική διάβρωση αυτών ακριβώς των αξιών που περιγράφονται στη δήλωση, ακόμη και αν αυτή δεν έγινε ποτέ...
Ο Ελληνισμός είναι επικίνδυνος, γιατί συνδύαζε πάντοτε επιτυχημένα το «εθνικό» με το «οικουμενικό», την βαθειά θρησκευτική του πίστη με την ανοχή και την αποδοχή του διαφορετικού, την προσωπική οικονομική ανάπτυξη με την κοινωνική ανταπόδοση. Οι Έλληνες έπρεπε να «μαζοποιηθούν», να «εξατομικευθούν», να καταλήξουν «καταναλωτικές μονάδες». Το πείραμα πέτυχε σε όλη τη Δύση, γιατί όχι και στη χώρα μας!
Η επίθεση που δέχθηκε η πατρίδα μας εντάθηκε τα τελευταία χρόνια με την προβολή και την επιβολή της υπερκατανάλωσης. Στόχος ήταν, εκτός από τη διάβρωση των «ηθών» και των κοινωνικών δομών, να υπερδανειστεί η χώρα και τα νοικοκυριά. Μας δάνειζαν ως κράτος για να αγοράζουμε τα οπλικά συστήματα και τα προϊόντα των εργοστασίων τους, για να τους αναθέσουμε τα μεγάλα έργα, αεροδρόμια, επικοινωνίες, Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι εγχώριες Τράπεζες, που τώρα αρνούνται να διοχετεύσουν κεφάλαια στις επιχειρήσεις, πριν από λίγα χρόνια πολιορκούσαν τους πολίτες για τη λήψη κάθε μορφής «δανείου»!
Είναι αδύνατο να μην ήξερε κανείς από οικονομικά σε ολόκληρη την Ευρώπη... Είναι προφανές ότι το οικονομικό αδιέξοδο ήταν προμελετημένο! Ακόμη, δεν πείθουν κανένα ότι τα μέτρα που λαμβάνονται στοχεύουν στην έξοδο από την κρίση. Στοχεύουν καθαρά στην απόλυτη εξαθλίωση του λαού και στο ξεπούλημα της Εθνικής κυριαρχίας. Το πείραμα γίνεται εδώ, για να αντιμετωπιστούν τα μικροπροβλήματα που θα ανακύψουν από την εφαρμογή του και μετά να επεκταθεί «τελειοποιημένο» στον υπόλοιπο κόσμο.
Οι επιλογές μας δεν είναι πολλές. Ή θα αποδεχθούμε παθητικά το νέο τύπο του «ραγιά», ή θα επαναστατήσουμε! Οι Κύπριοι ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ !!
Όμως, η Επανάσταση δεν είναι – ούτε υπήρξε ποτέ – στιγμιαίο γεγονός. Περνάει από μυστικές διεργασίες ψυχής και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές έχει η Παιδεία. Περνάει από κοινωνικές ζυμώσεις και «αποτυχημένες» προ-επαναστάσεις ! Και αυτά προϋποθέτουν ανάταση ψυχής, εσωτερική επανατοποθέτηση, αλλαγή τρόπου σκέψης (μετά-νοια), νέα «στάση» ζωής (Ανά-σταση) και τέλος, προσωπική και κοινωνική ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να πρωταγωνιστήσουν στη νέα Επανάσταση που έχει ανάγκη ο τόπος:
– ΝΑΙ στη      Συλλογικότητα    – ΟΧΙ στην   «Ιδιωτεία»
– ΝΑΙ στη      Συμμετοχή           – ΟΧΙ στην   Απομόνωση
– ΝΑΙ στη      Δράση                  – ΟΧΙ στην   Εγκατάλειψη
– ΝΑΙ στους   Αγώνες                – ΟΧΙ στην   Μοιρολατρία
– ΝΑΙ στον     Άνθρωπο             – ΟΧΙ στην   Μάζα
– ΝΑΙ στο      Πρόσωπο             – ΟΧΙ στο     Νούμερο
– ΝΑΙ στα      «Πιστεύω»          – ΟΧΙ στην   Κατανάλωση
– ΝΑΙ σε        Τρόπο ζωής         – ΟΧΙ στο     «Life style»
– ΝΑΙ στην     Αυθεντικότητα    – ΟΧΙ στο     Δήθεν
 
Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου