Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΒΟΛΟΣ-ΧΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ-ΣΕΡΡΕΣ

 ΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΒΟΛΟΣ-ΧΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ-ΣΕΡΡΕΣ

ΒΟΛΟΣ

Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ
τραγουδάει με αγάπη για τους μαθητές του Εργαστηρίου  Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης(Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Βόλου


 ....................................................................................................
ΧΑΝΙΑ

ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ: " Όρνιθες "

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 11.30 - 19.30, το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων θα παρουσιάσει το έργο Αριστοφάνη «Όρνιθες».
Η θεατρική ομάδα του Ειδικού Γυμνασίου Χανίων παρουσιάζει φέτος την θεατρική παράσταση «όρνιθες» του Αριστοφάνη, στις 11 Απριλίου στο θέατρο Δ. Βλησίδης. 16 μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου και 4 καθηγητές βρίσκονται επί σκηνής, πίσω από τα παρασκήνια, στα φώτα και στον ήχο, προσπαθώντας να εκφραστούν δημιουργικά αποδεικνύοντας πάντα ότι το ταλέντο βρίσκεται σ’ όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως νοημοσύνης και ηλικίας. Ο Αριστοφάνης στη κωμωδία του αυτή προσπαθεί να δημιουργήσει  την δυνατότητα για μια ιδεατή κοινωνία, οπού οι άνθρωποι θα ζουν ειρηνικά χωρίς απατεώνες και διαφθορά

Θέση : Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"
Ακτή Μιαούλη και Μαριδάκη
Χανιά
Κρήτη
73100
Ελλάδα

http://keppedih-cam.gr/index.php?option=com_jevents&task=icalrepeat.detail&evid=406&Itemid=0&year=2013&month=04&day=11&title=eidiko-gymnasio-xanion-ornithes&uid=e9ad29d0cd677c18df79eb1998524cfc

.....................................................................................................................................................

ΑΘΗΝΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ: « Επικίνδυνες συμπεριφορές σε εφήβους και νέους με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας».

 Το Σάββατο 30/3/2013 στο Αμφιθέατρο του Χωρέμειου Ερευνητικού Εργαστηρίου, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», διοργανώνεται επιστημονική ημερίδα με θέμα « Επικίνδυνες συμπεριφορές σε εφήβους και νέους με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας».
Η ημερίδα επιδιώκει να αναδείξει το σημαντικό ρόλο του συνδρόμου της ΔΕΠΥ στην έκβαση των κρίσιμων συμπεριφορών και αναζητήσεων του νέου ατόμου κατά τη μετάβαση στην ενηλικίωση, να προάγει την κατανόηση των καταστάσεων αυτών υπό το πρίσμα της αναγνώρισης της ΔΕΠΥ ως ενός ισχυρού προδιαθεσικού νευροβιολογικού παράγοντα και να συνεισφέρει στην πρόληψη της δυσμενούς έκβασης μέσω της αναγνώρισης – αντιμετώπισης της ΔΕΠΥ στους εφήβους και νέους με συμπεριφορές  «υψηλού κινδύνου».
Γενική είσοδος: 10 € (δωρεάν για τα μέλη ΕΕΜ ΔΕΠΥ και προπτυχιακούς φοιτητές ). Δεν απαιτείται προεγγραφή. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Πληροφορίες στα Ε-mail: adhd.gr@gmail.com & info@adhd.gr και στα τηλ: 2107211845 & 6944153009.
Πηγή: noesi.gr
 ....................................................................................................
 ΧΑΛΚΙΔΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ: " Θεραπευτική Ιππασία και Αποκατάσταση "




ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
9.30-9.55. Προσέλευση – Εγγραφές
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΗΛΙΑΣ , ΠΙΣΧΙΝΑ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΠΙΤΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ.
9.55 -10.05 Χαιρετισμός – Εισαγωγή
10.05 – 10.20 Ιωάννης Νικολάου , Φυσικοθεραπευτής, senior ITR, H, Επιστημονικός Διευθυντής Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε ,Αντιπρόεδρος ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι. "Παρουσίαση Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε., ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι. και Ελληνικού Μοντέλου Αποκατάστασης"
10.20 – 10.35 Νικόλαος Πολύζος, Φυσικοθεραπευτής, senior ITR, H, Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι. , Προϊστάμενος Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε. "Η επίδραση της Ιπποθεραπείας στην κινητικότητα και την ισορροπία παιδιών με Εγκεφαλική Παράλυση"
10.35 -10.50 Μάριαμ Συρεγγέλα (MSc Psychology, ITR ) "Ψυχολογική – Συμβολική προσέγγιση του αλόγου"
10.50 -11.05 Διάλειμα
11.05 – 11.15 Αθανασία Λαΐου, MSc , Φυσικοθεραπεύτρια, ITR. "Σύνδρομο down και Θεραπευτική Ιππασία"
11.15 – 11.30 Νίκος Νικολαΐδης, Εργοθεραπευτής , senior ITR, H Υπεύθυνος Εργοθεραπείας Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε. "Ιπποθεραπεία και Αυτισμός"
11.30 – 11.40 Μάρω Σταμίρη , Λογοθεραπεύτρια, ITR "Λογοθεραπευτική προσέγγιση της Θεραπευτικής Ιππασίας"
11.40 – 11.50 Ευδοξία Βασιλείου, Φυσικοθεραπεύτρια, ITR "Νευρολογικές Παθήσεις Ενηλίκων και Ιπποθεραπεία"
11.50 -12.10 Ερωτήσεις ,Συζήτηση ,Συμπεράσματα
.....................................................................................................................................................

ΣΕΡΡΕΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ: " Ανάγκες της Οικογένειας των Ατόμων με Αυτισμό"
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ  ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό ,ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα διοργανώνει ημερίδα με θέμα :Ανάγκες της Οικογένειας των Ατόμων με Αυτισμό ,Κυριακή 7 Απριλίου 2013 και ώρα 6.00μμ στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.
Συνδιοργάνωση:Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη.
..........................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου