Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αυτές τις ημέρες παίζονται τα τελευταία επεισόδια της κακόγουστης σειράς «ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Β.Π ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ»





Αυτές τις ημέρες παίζονται τα τελευταία επεισόδια της κακόγουστης σειράς «ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Β.Π ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ»



Σχετικά με το θέμα των προσλήψεων Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για τη λεγόμενη Παράλληλη Στήριξη, θα ήθελα να κάνω το εξής σχόλιο:

Μετά από πολύ καιρό και από εβδομάδα σε εβδομάδα, από μήνα σε μήνα, φαίνεται το κακόγουστο αυτό σήριαλ να έχει αίσιο-αν μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο- τέλος. Οι προσλήψεις όλα δείχνουν πως  θα πραγματοποιηθούν έστω και τώρα στα τέλη Μαρτίου.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσε το θέμα, πίεζε και το αναδείκνυε συνεχώς. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα έκανε παραστάσεις και στα Υπουργεία τα αρμόδια επί του θέματος και μ αυτό τον τρόπο απετέλεσε τον καταλύτη της διαφαινόμενης «λύσης» αυτού του γόρδιου δεσμού.

Του χρόνου δε, έγκριση δεν θα χρειασθεί και έτσι οι προσλήψεις για τη λεγόμενη Παράλληλη Στήριξη θα γίνουν από την αρχή της χρονιάς.

Όμως αυτό που τελικά θα μείνει  είναι η πολύ μεγάλη ταλαιπωρία των μαθητών και των οικογενειών τους που δεν είχαν στήριξη όλο αυτό το διάστημα, η ψυχοφθόρος αγωνία των συναδέλφων Ε.Β.Π για το αν τελικά θα προσληφθούν και η απώλεια τελικά της δυνατότητας να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ μιας και δεν θα συμπληρώσουν τους αναγκαίους μήνες. 

Και όλα αυτά σ αυτή τη ζοφερή κατάσταση της χώρας, με τα απίστευτα ποσοστά ανεργίας. 

Και όλα αυτά ενώ τα λεφτά υπήρχαν για το πρόγραμμα αυτό, η χρηματοδότησή του ήταν εξασφαλισμένη.

Όταν δεν γίνεται κάτι λέγεται πως λεφτά δεν υπάρχουν γι αυτό και δεν γίνεται. Όταν υπάρχουν τα λεφτά τι φταίει και δεν υλοποιείται το προφανές και αναγκαίο;

Τι αλήθεια φταίει και ταλαιπωρείται ο μαθητής, η μάνα, ο πατέρας, η οικογένεια, ο μη έχων στον ήλιο μοίρα φτωχός επαγγελματίας;

Βασίλης Βούγιας
20/3/2013

Υ.Γ:  Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α μόλις οριστικοποιήσει τις παραμέτρους του θέματος θα βγάλει ανακοίνωση η οποία και θα σας κοινοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου