Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η «ΕΓΚΡΙΣΗ» ΕΦΤΑΣΕ 29/3 ΣΤΙΣ Π.Δ.Ε ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(Ε.Β.Π) ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ-Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΝΕΑ(9) Ε.Β.Π ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΛΟΓΩ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ

(Φωτογραφία: Μια δημιουργία του Ηρακλή Φοβάκη)



Βασίλης Βούγιας
Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ
Τηλ: 22310-66588, 66162
Fax: 22310-25226
Κιν: 6974714206
           bilkday@yahoo.gr
 F.b : www.facebook.com/seepea.stella                                                                                                                                                                      
                   
                                                                              30/3/2013

Η «ΕΓΚΡΙΣΗ» ΕΦΤΑΣΕ 29/3 ΣΤΙΣ Π.Δ.Ε ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(Ε.Β.Π) ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ-Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΝΕΑ(9) Ε.Β.Π ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΛΟΓΩ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ

Όσον αφορά στην ανάληψη υπηρεσίας από τους συναδέλφους του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) από Δευτέρα 1η Απριλίου 2013, έχουμε να πούμε πως την Παρασκευή 29/3/2013 το μεσημέρι έφτασε σε ΟΛΕΣ τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε) η λεγόμενη «έγκριση», οπότε από την Πρωταπριλιά -και χωρίς να εμπίπτει αυτό το θέμα στο έθιμο- θα αναλαμβάνουν επιτέλους  υπηρεσία οι συνάδελφοι στις σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης, στις οποίες βρίσκεται και ο μαθητής για τη φροντίδα του οποίου επιλέχθηκαν.


Στη Στερεά Ελλάδα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε) κινήθηκε για μια ακόμη φορά αμέσως και έτσι τη Δευτέρα θα είναι στα σχολεία τους οι συνάδελφοι. Το ίδιο πρέπει να πράξουν και θα πράξουν και οι άλλες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, μιας και ουδένα πρόσκομμα υπάρχει αυτή τη στιγμή.


Επανερχόμενοι στη Στερεά Ελλάδα πρέπει να επισημάνουμε πως με πολύ αγώνα συμπεριλήφθηκε τελικά στην κατανομή των πιστώσεων σ αυτό το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά το πρόβλημα παραμένει για το ΕΣΠΑ που συστήνει τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ.


Επίσης πρέπει να αναφερθεί πως οι αξιολογικοί πίνακες Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) εξαντλήθηκαν στη Στερεά και έμειναν ακάλυπτοι εννέα(9) μαθητές που έχουν ανάγκη φροντίδας μέσω της εξειδικευμένης υποστήριξης.


 Η Π.Δ.Ε Στερεάς, όμως, από την Τετάρτη 27/3/2013, απέστειλε έγγραφο προς όλες τις Π.Δ.Ε της χώρας, ζητώντας να τις αποστείλουν τα εναπομείναντα ονόματα-μετά τις τοποθετήσεις- από τους αξιολογικούς πίνακες του Ε.Β.Π, ώστε να βρεθεί το προσωπικό το οποίο θα καλύψει και τους υπόλοιπους μαθητές τις Περιφερείας μας.


Κλείνοντας το παρόν ενημερωτικό, θα ήθελα να τονίσω πως μια από τις υποχρεώσεις και  ευθύνες των Συλλογικών οργάνων του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π είναι και το να παρακολουθούν τα θέματα του Προσωπικού αυτού αδιαλείπτως και καθημερινώς, παρεμβαίνοντας και δίνοντας λύση στα μυριάδες μικρά και μεγάλα προβλήματα που δυστυχώς ανακύπτουν ανά πάσα στιγμή, λόγω των εγγενών προβλημάτων λειτουργίας της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.


 Και φυσικά άλλη μια ευθύνη των Συλλογικών Οργάνων είναι η έγκαιρη, έγκυρη και με σεβασμό στις αγωνίες των συναδέλφων-γονέων και μαθητών ενημέρωσή τους, παρέχοντας συγκεκριμένες και ακριβείς πληροφορίες


Ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ στο μέτρο των δυνατοτήτων προσπαθεί να  κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας τη δική του μικρή φωνή στη διαπασών.


Βούγιας Βασίλης

30/3/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου