Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Αιτήσεις ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Εκπαιδευτικών σε ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

 
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 28-8-2013
 Αριθμ. Δ.Τ.: 072

Αιτήσεις ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Εκπαιδευτικών σε ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Με το άρθρο 82 του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167, τ.Α΄/23-7-2013), καταργήθηκαν ειδικότητες εκπαιδευτικών (παρ. 1). Το προσωπικό των καταργουμένων ειδικοτήτων τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τις 22-7-2013 (παρ. 2), εξαιρούμενων όσων εμπίπτουν στους όρους και προϋποθέσεις συγκεκριμένων κατηγοριών (παρ. 3).
Το Υπουργείο Παιδείας, καταστρατηγώντας τις προβλέψεις του Νόμου, έθεσε σε διαθεσιμότητα και εκπαιδευτικούς που εντάσσονται στις εξαιρέσιμες κατηγορίες, παρότι αυτοί έχουν καταθέσει αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με την αιτιολογία ότι οι ίδιοι (οι εκπαιδευτικοί, και όχι τα προστατευόμενα από αυτούς μέλη), είχαν φορολογητέο εισόδημα μεγαλύτερο από 12.000 Ευρώ !
Η Ομοσπονδία μας, με την με αρ. 267/21-8-2013 επιστολή, κάλεσε το Υπουργείο να εφαρμόσει άμεσα το Νόμο και να εντάξει στις εξαιρέσεις τους εκπαιδευτικούς που το δικαιούνται. Για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει ο κάθε θιγόμενος Εκπαιδευτικός να υποβάλλει ατομικά «Αίτηση Θεραπείας» προς τον Υπουργό, διά της οικείας Διεύθυνσης Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης. Για να βοηθήσουμε τους ενδιαφερομένους, συντάξαμε με την βοήθεια του νομικού μας συμπαραστάτη Καθηγητή Γ. Κατρούγκαλου, τρία υποδείγματα «Αιτήσεων Θεραπείας» (ένα για κάθε μια από τις περιπτώσεις β΄, γ΄και ε’ της παρ. 3 του άρθρου 82), τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υπόδειγμα για να τροποποιηθούν - προσαρμοσθούν στην εκάστοτε περίπτωση:
Πατήστε το link, μετά File, download as, Microsoft Word και επεξεργαστείτε το αρχείο αντικαθιστώντας τις επισημασμένες με κίτρινη υπογράμμιση περιοχές του κειμένου.
Αφού καταθέσετε την αίτηση στη Διεύθυνση στην οποία ανήκετε, στη συνέχεια σκαναρήστε την (ώστε να φαίνεται επάνω σε αυτή ο αριθμός πρωτοκόλλου) και στείλτε το ηλεκτρονικό αρχείο στο e-mail της Ομοσπονδίας μας με την ένδειξη: «κοινοποίηση στην ΟΛΤΕΕ για να ενεργήσει εκ μέρους μου και για λογαριασμό μου στο Συνήγορο του Πολίτη - Ανεξάρτητη Αρχή». Από εκεί και πέρα θα το προωθήσουμε εμείς (αν στο μεταξύ δεν έχει ανταποκριθεί θετικά το Υπουργείο).
Συνάδελφοι.
Η Ομοσπονδία μας έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί ξεκάθαρα ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, στις υποχρεωτικές ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ και στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Εκπαιδευτικών.
ΟΛΟΙ οι συνάδελφοί μας που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά και αυτοί που έχουν εξαιρεθεί από αυτήν και έχουν τοποθετηθεί σε διοικητικές θέσεις του Υπουργείου, για μας είναι και θα μείνουν εν ενεργεία Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί, και η θέση τους είναι πίσω στα σχολεία μας, στις τάξεις και στους μαθητές μας.
Ωστόσο, οφείλουμε να υποστηρίξουμε όλους τους συναδέλφους εκείνους που υφίστανται πρώτοι την αυθαιρεσία του Κράτους, το οποίο θεωρεί ότι μπορεί να αυθαιρετεί ανεξέλεγκτα, σε βάρος μάλιστα υπαλλήλων ειδικών κατηγοριών (προστάτες μονογεϊκών οικογενειών, παιδιών με αναπηρία, κλπ) τους οποίους δήθεν ήθελε να «προστατέψει» από το ολοκαύτωμα του Νόμου 4172/2013, με τον οποίο «βίασε» βάναυσα και απροκάλυπτα 2.500 εκπαιδευτικούς, 26.000 μαθητές, τις οικογένειές τους, και την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στο σύνολό της.
Ο ΑΓΩΝΑΣ μας είναι τώρα ΟΛΟΜΕΤΩΠΟΣ.
Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα «όπλα», ακόμα και αυτά που μας δίνει το ίδιο το Σύστημα και οι Νόμοι που νομοθετεί...
Δεν θα αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ στην ΤΥΧΗ του!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου