Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Επιστολή της Υφυπουργού ΔΜ & ΗΔ για συνεργασία με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών επί του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοιχτή ΔιακυβέρνησηΣτο πλαίσιο της υλοποίησης της εθνικής στρατηγικής για την Ανοικτή Δημόσια Διοίκηση και Διακυβέρνηση, η χώρα συμμετέχει ενεργά στην αντίστοιχη παγκόσμια και πολυμερή πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση Open Government Partnership (www.opengovpartnership.org).

Το Open Government Partnership αποσκοπεί να διασφαλίσει συγκεκριμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις για την προώθηση της διαφάνειας, την ενδυνάμωση των πολιτών, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη διακυβέρνηση (διακήρυξη OGP). Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν έως τώρα 55 χώρες μέλη του ΟΗΕ.
Η επίσημη ένταξη της χώρας μας έγινε τον Απρίλιο του 2012 με τη υποβολή του ελληνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση, το οποίο παρουσιάστηκε στη Σύνοδο της Βραζιλίας και απέσπασε θετικά σχόλια τόσο κατά την παρουσίαση όσο και στο περιθώριο της συνόδου.
Στο πλαίσιο των δράσεων διαβούλευσης και συνεργασίας, η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου απέστειλε επιστολή σε δημοσίους φορείς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να υποβάλλουν, μέχρι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους για τη διαμόρφωση και την επικαιροποίηση του Σχεδίου Δράσης.
Να σημειωθεί, ότι η πορεία υλοποίησης του ελληνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση, θα συζητηθεί στο OGP London Annual Summit, την Πέμπτη 31/10 και την Παρασκευή 1/11/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου