Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

22 Ιουλίου: ΜΑΥΡΗ επέτειος
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 21-7-2014
 Αριθμ. Δ.Τ.: 141
22 Ιουλίου: ΜΑΥΡΗ επέτειος
22 Ιουλίου 2013: Σε διαθεσιμότητα 2.484 εκπαιδευτικοί 49 τεχνικών ειδικοτήτων, οι οποίες και καταργούνται !!!
Ακολουθούν εξαιρέσεις, με μετάταξη σε διοικητικές θέσεις, νέες διαθεσιμότητες, νέες εξαιρέσεις, εξαναγκαστικές συνταξιοδοτήσεις, μέχρι και πρόσφατα. Καθυστέρηση πολλών μηνών, ένταξη στην κινητικότητα, προκήρυξη με «ανακοινώσεις» θέσεων εκπαιδευτικών ή μη, επαναπροκήρυξη με διορθώσεις, μοριοδότηση με παιδαγωγικές σπουδές ή όχι, με είδος πρόσληψης, υποβολή αιτήσεων, πίνακες ΑΣΕΠ (προσωρινοί – τελικοί – οριστικοί). Παράταση της οκτάμηνης διαθεσιμότητας για κάποιους, διακοπή μισθοδοσίας για άλλους…
Αποκεφαλισμός εκπαιδευτικών λειτουργών, εργαζομένων, μισθοσυντήρητων, που προσλήφθηκαν νόμιμα, υπηρετούσαν με πλήρες ωράριο, κατείχαν πρόσθετα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, δεν υπέπεσαν σε παράπτωμα, δεν τέλεσαν αδίκημα, απλώς …υπηρετούσαν στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και κλήθηκαν να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό των διαθεσιμοτήτων που επέβαλε η Τρόικα και τα Μνημόνια.
Όλως τυχαίως οι Εκπαιδευτικοί των Τεχνικών Ειδικοτήτων ;

22 Ιουλίου 2013: Συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους (μέλη της) που απολύονται ; Για να υψώσει τείχος προστασίας στα Τεχνικά Σχολεία που εξαφανίζονται ; Για να ανακόψει την επέλαση της Τρόικας ; ΟΧΙ !! Έχει ένα πολύ σοβαρότερο θέμα για να ασχοληθεί. Συνεδριάζει για την διαγραφή της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. από μέλος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μετά από αίτημα της Ο.Λ.Μ.Ε. !!!
Όλως τυχαίως την ίδια μέρα ;

22 Ιουλίου 2014: ΜΑΥΡΗ επέτειος
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, 1.706 εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε παρατεταμένη ομηρία, με παράταση του χρόνου διαθεσιμότητάς τους. Καμία απόφαση πρόσληψης – τοποθέτησης σε νέα θέση για κανέναν συνάδελφο σε διαθεσιμότητα !!
Σε 105 συναδέλφους έχει διακοπεί η μισθοδοσία από τις 23-5-2014 (στοιχεία της ΟΛΤΕΕ, βλ. http://www.oltee.gr/?p=2991. Το Υπουργείο δεν έχει δημοσιοποιήσει ΠΟΤΕ συγκεντρωτικά στοιχεία). Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί Πράξη Απόλυσής τους…
Ιστορικό ντοκουμέντο αποτελεί η ταινία – δημιουργία συναδέλφου καταργημένης ειδικότητας, που εξαναγκάστηκε σε πρόωρη συνταξιοδότηση προκειμένου να μην υποστεί τη βάσανο της διαθεσιμότητας:
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν έχει συγκροτήσει Γενικό Συμβούλιο και Εκτελεστική Επιτροπή και δεν έχει απαντήσει στο εξώδικο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. για την παράνομη και αντικαταστατική διαγραφή μας.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η Ο.Λ.Μ.Ε. διακηρύσσει τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα, «…να επαναλειτουργήσουν άµεσα όλοι οι τοµείς και οι ειδικότητες της Τεχνικής Εκπαίδευσης…», την ίδια στιγμή που επιμένει στον στρατηγικό της στόχο, την πλήρη κατάργηση της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και την καθιέρωση ενός μόνο τύπου Ενιαίου Λυκείου, «θεωρίας και πράξης».

Δεν ήταν τυχαία η πολιτική επιλογή να καταργηθούν οι συγκεκριμένες (τεχνικές) ειδικότητες εκπαιδευτικών.
Δεν είναι τυχαία η στοχοποίηση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Πάντα ήταν το παρακατιανό κομμάτι της εκπαίδευσης, αυτό που απευθύνεται στους μαθητές δεύτερης διαλογής, αυτό που δεν θέλει κανείς, ο καθένας για τους δικούς του λόγους ! Η κυβέρνηση, για να απαλλαγεί από ένα σοβαρό κόστος και να το μεταφέρει στις πλάτες των μαθητών και των γονέων τους. Τα ιδιωτικά Ι.Ε.Κ., για να μονοπωλήσουν την Κατάρτιση. Η Ο.Λ.Μ.Ε., γιατί δεν την θεωρεί «εκπαίδευση». Οι συντεχνίες, για να προασπίσουν τα επαγγελματικά τους συμφέροντα. Ο συστημικός παραταξιακός συνδικαλισμός της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., γιατί δεν μπορεί να «διαχειριστεί» και να εντάξει στον «συσχετισμό των δυνάμεων» τις αδέσμευτες, ανένταχτες και ανεξάρτητες ξεκάθαρες θέσεις και φωνές, πού δεν μπορούν να ελεγχθούν από τα κομματικά επιτελεία, κυβερνητικά ή αντιπολιτευόμενα.

Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί που επέφεραν το βαρύτατο πλήγμα στην Τ.Ε.Ε., τους εκπαιδευτικούς της και τον συνδικαλισμό, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Η μαύρη σελίδα πρέπει να γυρίσει, με την πλήρη επαναλειτουργία των ΕΠΑ.Σ. και όλων των τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ. και την επιστροφή των εκπαιδευτικών των καταργημένων ειδικοτήτων στις θέσεις τους.
Οι ανθρωποθυσίες και τα πειράματα σε βάρος των εργαζομένων και των μαθητών, πρέπει να θαφτούν βαθιά στο παρελθόν.

Κ α λ ο ύ μ ε
σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα να πάρει δυναμικά μέρος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας
την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014
στις 12:30 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου