Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Σ.Α.Τ.Ε.Α: Να ισχύσει επιτέλους για τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής ό,τι ισχύει και για τους άλλους εκπαιδευτικούς!

 
Εδώ και μήνες, χρόνια για την ακρίβεια, όλοι οι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής περιμένουμε τις αλλαγές στη νομοθεσία Στελέχωσης της Ειδικής Αγωγής. Το Υπουργείο δεν αποφασίζει την εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου Ειδικής και Γενικής Εκπαίδευσης που ορίζει ο Ν.4186/2013, κρατώντας σε αγωνία χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
 Θυμίζουμε ότι πέρα από τους συλλόγους μας, η ΔΟΕ (Αριθ.Πρωτοκ.853, 8/5/2014 – Απόφαση της 80ης Γ.Σ. του κλάδου όπως δημοσιεύτηκε στο Διδασκαλικό Βήμα, Αριθμ.Φύλλου 1158, σελ.2), η ΕΣΑμΕΑ (Υπόμνημα 9/4/2013), η ΠΟΣΓΚΑμΕΑ (8/4/2013), πλήθος συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων αλλά και κόμματα έχουν ζητήσει:
 Ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ,
 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ.
 Για μία ακόμη φορά, στη δημόσια διαβούλευση που έγινε για το σχέδιο νόμου της Ειδικής Αγωγής, η πλειοψηφία των σχολίων στήριζε τη θέση των ΣΑΤΕΑ να ισχύσει στην Ειδική Αγωγή ό,τι ισχύει σε όλους τους άλλους κλάδους εκπαιδευτικών. Τρεις χιλιάδες υπογραφές συγκεντρώθηκαν σε ψήφισμά μας που στήριζε τη θέση μας ότι πρέπει να γίνει εναρμόνιση της νομοθεσίας ειδικής και γενικής εκπαίδευσης.
Είναι η ώρα.
Η νέα εγκύκλιος αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής δεν πρέπει να βγει με τα παλιά δεδομένα. Πρέπει επιτέλους να γίνει σεβαστό το αίτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, των πιο αδικημένων εκπαιδευτικών εδώ και 12 χρόνια!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ!

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – www.satea.gr

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητό υπουργείο βγάλε την εγκύκλιο με τα παλιά δεδομένα!!!! Οι χιλιάδες δάσκαλοι 70.50 και νηπιαγωγοί 60.50 το απαιτούν. Αν αλλάξει ο νόμος καταστρατηγείται το προσοντολόγιο για χάρη της μειοψηφίας των αποφοίτων του Βόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή