Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, Ε.Ε.Π, Ε.Β.Π & ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(28/7/2014)





Προσπαθώντας να ενημερώσουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές ειδικής αγωγής, εκπαιδευτικούς, Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τις εγκυκλίους πρόσληψής τους για το 2014-15, αλλά και την πορεία του σχεδίου νόμου για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, επιχειρούμε πιο κάτω να παραθέσουμε - με κάθε επιφύλαξη -  τις όποιες πληροφορίες μας.

Σύμφωνα μ αυτές λοιπόν:

Σήμερα θα επιχειρηθεί, για μια ακόμη φορά, σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ να ληφθεί απόφαση σχετικά με το τι θα επιλεγεί τελικά για το θέμα των εγκυκλίων πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, Ε.Ε.Π, Ε.Β.Π.

Υπουργική Απόφαση με τα νέα δεδομένα; Υπουργική Απόφαση με τα νέα δεδομένα μετά Τροπολογίας; Η έκδοση εγκυκλίων με τα περσινά δεδομένα;(κι εδώ θα χρειασθεί τροπολογία για να αλλάξει η πρόβλεψη της παρ.2α, του άρθρου 28, του ν.4186/2013). Κάτι άλλο; Ίδωμεν...

Εξ άλλου έχουμε καιρό. Σήμερα το ημερολόγιο γράφει 28 Ιουλίου μόλις...

Επίσης αν επιλεγεί τελικά οι εγκύκλιοι αναπληρωτών να βγουν με Υπουργική Απόφαση με τα καινούργια δεδομένα, αυτό θα αφορά και στο Ε.Ε.Π, Ε.Β.Π, καθόσον το "ισχύουν και για την ειδική αγωγή" της παρ.2α, του άρθρου 28, του ν.4186/2013, σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους του Υπουργείου, αφορά και στο Ε.Ε.Π, Ε.Β.Π.

Η Τροπολογία που θα περιλαμβάνει το 10% για ΑμεΑ στην εγκύκλιο αναπληρωτών για τα γενικά σχολεία, θα κατατεθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Το σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή περί τα τέλη Αυγούστου.

Θα επανέλθουμε με ότι νεώτερο διατηρώντας βεβαίως πολλές επιφυλάξεις, μιας και τα δεδομένα  
αλλάζουν συνεχώς και το τοπίο είναι εξόχως ευμετάβλητο.

Βασίλης Βούγιας
28 Ιουλίου 2014

1 σχόλιο:

  1. 10% για ΑΜΕΑ; Γιατί όχι ποσόστωση που να κινείται στο μ.ό. του γενικού πληθυσμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή