Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑ 
ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Κρίσιμη συνάντηση για τα επείγοντα και δυσεπίλυτα ζητήματα που ταλανίζουν τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της παιδείας πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, 20 Αυγούστου, η Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου με τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας  Δημήτρη Χασάπη στο Υπουργείο Παιδείας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα περίπου 3.000 εκπαιδευτικά κενά, οι ελλείψεις και τα λειτουργικά προβλήματα εν όψει της νέας σχολικής περιόδου, δεδομένης της φετινής δύσκολης χρηματοδοτικής χρονιάς, για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών. Επιπλέον συζητήθηκαν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών του εξωτερικού με έμφαση σε αυτές που αφορούν στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, επανεξετάστηκε ο θεσμός των συντονιστών του εξωτερικού ενώ αναφέρθηκαν και αιτιολογήθηκαν οι λόγοι μείωσης του αριθμού τους από δεκατρείς σε πεντε.

Ειδικότερη συζήτηση πραγματοποιήθηκε σχετικά με θεματα που αφορούν στην ειδικη αγωγή. Η Βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου τόνισε την ανάγκη επανακαθορισμού του πλαισίου στα σχολεία της ειδικής αγωγής ενώ επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Επιπλέον παρενέβη για το θέμα της υπουργικής απόφασης αναφορικά με τη συνάφεια των μεταπτυχιακών ή και διδακτορικών τίτλων σπουδών της ειδικης αγωγής. Ζήτημα το οποίο έθεσε ειδικότερα και στον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Τάσο Κουράκη σε συναντηση που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια.

Η Βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου συναντήθηκε ακολούθως και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Τάσο Κουράκη με τον οποίο είχαν μια κατ΄ίδίαν συζητηση αναφορικά με το ανακύπτον ζήτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

με μεταπτυχιακό η/και διδακτορικό τίτλο σπουδών στον τομέα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Κατόπιν παρέμβασης της Βουλευτού θα εξεταστούν με τη δέουσα προσοχή όλοι οι φάκελοι των υποψηφίων με αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών από τον ΔΟΑΤΑΠ με στόχο την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου εκπαιδευτικού δυναμικου της ειδικής αγωγής. Η Βουλευτής τάχθηκε υπερ της μη αναδρομικότητας της σχετικής υπουργικής απόφασης και της εξαίρεσης από την απόφαση των ήδη φοιτούντων σε μεταπτυχιακά ή και διδακτορικά προγράμματα σπουδών.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ενώ αποφασίστηκε παράταση λίγων ημερών των αιτήσεων, η οποία θα ανακοινωθεί άμεσα από το Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου