Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Υπολογισμός φόρου για τα εισοδήματα του 2012 και του 2013


 

ΕΝΤΥΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝ.ΕΤΟΥΣ 2013(εισοδήματα 2012) Ε1  EΔΩ


ΕΝΤΥΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝ.ΕΤΟΥΣ 2013(εισοδήματα 2012)  Ε2 EΔΩ


ΕΝΤΥΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝ.ΕΤΟΥΣ 2013(εισοδήματα 2012) Ε3  EΔΩ

didefth.gr/ 
 
Υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα στη δήλωση - Ποια εισοδήματα θα γραφούν στους κωδ. 659-660 - Η νομοθετική ρύθμιση για τη δήλωση τόκων καταθέσεων μόνο πάνω από 250 ευρώ - Τι ισχύει στη φορολόγηση των τόκων καταθέσεων στο εσωτερικό και εξωτερικό. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


Εισόδημα από κέρδη μετοχών, ομόλογα, κέρδη λαχείων. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Εισόδημα από τόκους. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση του Ε1 στη φορολογική δήλωση ΕΔΩ
 Μέσω του φυλλαδίου, παρέχονται οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, που θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι κατά το οικονομικό έτος 2013 και θα περιλαμβάνουν τα εισοδήματα που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2012.

Στο πρώτο μέρος του φυλλαδίου παρέχονται πληροφορίες για τις βασικές υποχρεώσεις που έχουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή της δήλωσης, ενώ στο δεύτερο μέρος δίνονται οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης.

Σύμφωνα με τον Οδηγό, υποχρέωση για την υποβολή φορολογικής δήλωσης έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, που έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν αποτελεί προστατευόμενο μέλος.

Όπως τονίζεται, στη δήλωση αναγράφονται υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησης τους, καθώς και τα απαλλασσόμενα από το φόρο. Αναγράφεται δε υποχρεωτικά ο αριθμός παροχής ρεύματος όλων των κατοικιών είτε είναι ιδιοκατοικούμενες είτε είναι μισθωμένες είτε δωρεάν παραχωρούμενες.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι ειδικά οι μισθωτοί που δεν εισέπραξαν δεδουλευμένες αποδοχές του έτους 2012 λόγω οικονομικής αδυναμίας του εργοδότη τους, ακόμα και αν δεν έχει γίνει επίσχεση εργασίας ή πτώχευση, και στους οποίους χορηγείται βεβαίωση αποδοχών στην οποία οι ανωτέρω ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές αναγράφονται σε διακεκριμένη σειρά, θα υποβάλλουν δήλωση φόρου εισοδήματος χωρίς να δηλώσουν τις ανείσπρακτες αυτές δεδουλευμένες αποδοχές.

Στον οδηγό διευκρινίζεται πως από τη ΓΓΠΣ θα προστίθεται η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη του φορολογούμενου που ορίζεται σε 3.000 ευρώ προκειμένου για τον άγαμο και σε 5.000 ευρώ για τους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση εφόσον δηλώνεται πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

Τέλος, αναφορικά με τις αποδείξεις δαπανών σημειώνεται πως δεν θα συνυποβάλλονται, αλλά θα φυλάσσονται από τους φορολογουμένους, ώστε να είναι διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν για έλεγχο.

www.in.gr

  • Πως θα υπολογίσετε το φόρο για τα εισοδήματα του 2013

    ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ: http://didefth.gr/mathimata/?p=3810

(Πηγή:www.didefth.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου