Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ο ΑΠΡΙΛΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ- ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕΕΑΠΙΝ για την 19η Απριλίου Ο ΑΠΡΙΛΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕΕΑΠΙΝ για την 19η Απριλίου
Ήταν μια γεμάτη μέρα για τους φορείς της Ειδικής Αγωγής στην Κέρκυρα.

Στις 12.30 μαζευτήκαμε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Τα τοπικά ΜΜΕ κάλυψαν την δράση μας και όλοι οι φορείς κάναμε δηλώσεις. Ο Περιφερειακός, όπως ενημερωθηκαμε ήταν στο Υπουργείο και μας δέχτηκε η αντικαταστατρια του κ. Παχή. Οι εκπρόσωποι των φορεων, θεσαμε τα ζητήματα και τις ελλείψεις που ταλανίζουν την ειδική εκπαίδευση, καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα, ενώ η κ. Παχη πάσχιζε να προβάλλει δικαιολογίες που δεν επειθαν κανέναν.

Το μεσημέρι, η πρόεδρος του ΣΕΕΑΠΙΝ και η πρόεδρος του ΣΕΠΕ, εμφανιστηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές την ιδια ωρα, στα δυο τηλεοπτικά καναλια του νομού και ετσι οι τηλεθεατες ενημερωθηκαν για την ειδική αγωγή, τις τοπικες και πανελληνιες δράσεις και τα προβλήματα του χωρου.

Το απόγευμα  σε μια πολυ ανθρώπινη εκδήλωση- συζήτηση  ακούσαμε προσωπικά βιώματα σχετικά με την αναπηρία, τις μαθησιακές δυσκολίες αλλά και τις εμπειρίες των εργαζομένων στον χώρο.

Προσωπικό σημείωμα:
Με ρωτάτε αν είμαι ευχαριστημένη; Όχι  Θα ήθελα περισσότερο κόσμο. Περισσοτερους γονείς, περισσοτερους συναδέλφους. Ο νους μου δεν χωρά, το πως κινδυνεύει η εργασία μας και εμείς καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια.. Αλλά αυτό είναι θέμα δικό μου να το διαπραγματευτώ και να το χειριστώ. Δεν περιμένω πια από τους πολλούς (παρότι οι πολλοι περιμενουν απο εμας να στηρίξουμε τα δικαιωματα τους, οταν οτιδηποτε προκύπτει). Περιμένω απο τους λίγους και καλούς και με αυτούς θα συνταχθώ στο αγωνα για το καλό και το δικαιο.

Μαρία Αγάθου


 http://www.eidikotitesionian.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου