Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΚΩΔΙΚΩΝ(PASSWORDS) ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ



 

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΚΩΔΙΚΩΝ(PASSWORDS) ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
Αγαπητοί χρήστες του ΠΣΔ,

σας ενημερώνουμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για υποκλοπή των κωδικών (passwords) λογαριασμών χρηστών του ΠΣΔ.

Παρακαλούμε δώστε την απαραίτητη προσοχή στις παρακάτω πληροφορίες:

Ποτέ δεν απαντάμε σε e-mails ή ύποπτους δικτυακούς τόπους που μας ζητούν τον κωδικό πρόσβασης μας. Σε περίπτωση που έχετε ήδη απαντήσει και γνωστοποιήσει τον κωδικό πρόσβασης σας, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσετε σε αλλαγή από τη σελίδα http://www.sch.gr/password θέτοντας νέο κωδικό.

Μηνύματα που έχουν σκοπό να αποσπάσουν προσωπικά σας στοιχεία ονομάζονται μηνύματα phishing (ψάρεμα). Ο όρος προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων password (=κωδικός πρόσβασης) και fishing (=ψάρεμα). Πρόκειται για ιδιαίτερα διαδεδομένη τεχνική οικονομικής εξαπάτησης μέσω του «ψαρέματος» των προσωπικών μας δεδομένων και ειδικότερα των στοιχείων που αφορούν τις οικονομικές μας συναλλαγές (αριθμό λογαριασμού, κωδικό πιστωτικής κάρτας, PIN κ.λπ.). Κατά την τακτική αυτή, επιτήδειοι σας παραπλανούν για να αποκαλύψετε προσωπικές πληροφορίες σε μια ψεύτικη φόρμα στο Διαδίκτυο (π.χ. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προφασίζονται ότι εκπροσωπούν έναν οργανισμό και ζητούν τους κωδικούς μας για έναν έλεγχο ρουτίνας ή γιατί έχει προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με τον λογαριασμό μας που πρέπει άμεσα να επιληθεί). Τα στοιχεία μας πλαστογραφούνται και χρησιμοποιούνται για την πρόσβασή τους στα προσωπικά μας δεδομένα.

Πληροφορίες για τέτοιου είδους επιθέσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ασφάλεια στο Διαδίκτυο του ΠΣΔ http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/teach/item/79-spamails ή στην ιστοσελίδα της ομάδας αντιμετώπισης περιστατικών ασφαλείας του ΠΣΔ http://cert.sch.gr/index.php/el/mnu-usual-questions/article-faq-spam-mail
. Σας συνιστούμε να μην ακολουθείτε τις οδηγίες που περιέχουν τέτοια μηνύματα. Αν λάβετε κάποιο ύποπτο μήνυμα (όχι ενα απλό μήνυμα spam, αλλά ένα μήνυμα που σας καλεί να ανοίξετε κάποια επισύναψη, να εγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα ή να εισάγετε τον κωδικό σας σε μια φόρμα ή να τον αναγράψετε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και πριν προβείτε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια σχετική με αυτό, προωθήστε το στη διεύθυνση abuse@sch.gr (κατά προτίμηση κάντε 'Προώθηση ως συνημμένο' από το περιβάλλον http://webmail.sch.gr) ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με την Ομάδα Υποστήριξης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (801-11-801-81).

Από πλευράς ΠΣΔ γίνονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων και αν κριθεί σκόπιμο αποκλείεται η πρόσβαση από το δίκτυο του ΠΣΔ προς τυχόν παραπλανητικές ιστοσελίδες καθώς και η ηλεκτρονική επικοινωνία με τον αποστολέα αυτών.

 Σας ευχαριστούμε που εμπιστεύεστε τις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου. 



Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

-------------------------------------------------------------------

Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk

Τηλέφωνο (χρέωση μία αστική μονάδα): 801-11-801-81

e-mail: info@sch.gr

Δικτυακός τόπος: www.sch.gr/helpdesk, Σύστημα αιτημάτων: http://helpdesk.sch.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου