Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πανελλαδικές εξετάσεις μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

 Πανελλαδικές εξετάσεις μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
 Εγκύκλιο προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές Διευθύνσεων Δ.Ε, τους Προέδρους Βαθμολογικών και Ειδικών Εξεταστικών Κέντρων και τους Προέδρους των Επιτροπών Εξέτασης,  με θέμα "Πανελλαδικές εξετάσεις μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες" απέστειλε σήμερα Μ.Τρίτη 30 Απριλίου 2013 ο Υφυπουργός Παιδείας Θ.Παπαθεοδώρου.
 Στην εγκύκλιο περιγράφεται η διαδικασία της προφορικής εξέτασης των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με σκοπό να ενισχυθεί η αντικειμενικότητα της εξέτασης .
Μάλιστα επισημαίνεται ότι "...η ιδιαίτερη μεταχείριση των εξεταζόμενων δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επιεική αξιολόγηση ή άλλης μορφής ιδιαίτερη μεταχείριση, αλλά σκοπεύει μόνο στην παροχή της δυνατότητας να εξωτερικεύσουν τις γνώσεις, τις οποίες λόγω της πάθησης αυτής αδυνατούν να εξωτερικεύσουν με το γραπτό λόγο. Γενικά, όλοι οι συμμετέχοντες στην επιτροπή εξέτασης των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρονται περιφρονητικά ή απαξιωτικά έναντι των εξεταζόμενων".

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου